NADAL ZAPUŠIO USTA BRBLJIVCU: Španac izbacio Kirjosa sa Vimbldona! Bagdatis odigrao poslednji meč karijere, veliko iznenađenje kod teniserki (VIDEO)
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

SAD NEKA PRIČA ŠTA HOĆE

NADAL ZAPUŠIO USTA BRBLJIVCU: Španac izbacio Kirjosa sa Vimbldona! Bagdatis odigrao poslednji meč karijere, veliko iznenađenje kod teniserki (VIDEO)

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas u drugom kolu pobedio Australijanca Nika Kirjosa u četiri seta, 6:3, 3:6, 7:6 (5) i 7:6 (3).

U njihovom sedmom međusobnom duelu, Nadal je do trijumfa došao posle tri sata i pet minuta igre.

Na taj način Španac je zapušio usta brbljivom Australijancu.

Nadal će u trećem kolu Vimbldona igrati protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge koji je ranije danas sa 3:0 pobedio Litvanca Ričardsa Berankisa.

Poslednji zvaničan meč u karijeri odigrao je Kipranin Markos Bargdatis koji u drugom kolu najprestižnijeg tunira na svetu izgubio od Italijana Matea Beretinija u tri seta, 6:1, 7:6 (4), 6:3.

Plasman u treće kolo obezbedio je Tenis Sandgren koji je sa 6:2, 6:3, 4:6, 3:6 i 8:6 pobedio Francuza Žila Simona.

Kod žena došlo je do iznenađenja, pošto je Nemica Anđelika Kerber izgubila od Amerikanke Loren Dejvis u tri seta, 6:2, 2:6 i 1:6. Kerber nije uspela da odbrani titulu, pa će Vimbldon dobiti novog šampiona.

Kako sada stvari stoje, najrealnije je da u finalu ovogodišnjeg Vimbldona gledano teniski klasik Đoković - Federer, a kvota da će tako i biti je 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za vimbldonski specijal.

Plasman u naredno kolo obezbedila je Amerikanka Serena Vilijams koja je posle preokreta pobedila Slovenku Kaju Juvan sa 2:6, 6:2 i 6:4.

U treće kolo plasirale su se još Holandjanka Kiki Bertens, Britanka Johana Konta, Nemica Julija Gerges, Poljakinja Magda Linet i Belinda Benčić iz Švajcarske.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track