PARTIZAN NA JAPANSKI POGON: Posle Jaguara stiže i Honda!
Foto: @starsport, EPA

BOMBA: SVETSKA ZVEZDA U HUMSKOJ

PARTIZAN NA JAPANSKI POGON: Posle Jaguara stiže i Honda!

Fudbal -

Nakon Asana, čelnici crno--belih rado bi u timu videli i njegovog sunarodnika, koji važi za jednog od najboljih japanskih fudbalera u istoriji

Još jedan Japanac mogao bi uskoro da obuče dres Partizana! I to ne bilo kakav Japanac. Reč je o jednom od najboljih fudbalera u istoriji azijskog fudbala - Keisukeu Hondi!

Informacije do kojih je došao portal Sportekstra govore da postoje šanse da fantastični fudbaler uskoro obuče crno-beli dres. Osnovni uslov da bi došlo do toga je da Partizan uspe u nameri da izbori plasman u Ligu Evrope.

To bi u znatnoj meri popravilo finansijsku situaciju u Humskoj i otvorilo mogućnost da se dovede igrač vrhunske klase kakav je ofanzivac iz Zemlje izlazećeg sunca. Pošto su već pogodili s dovođenjem Asana (nadimak mu je Jaguar), čelnici Partizana rado bi videli i njegovog sunarodnika u ekipi!

Honda je doskoro nosio dres Melburna, ali u novoj sezoni neće igrati za klub iz Australije. Pred njim je odluka da li će zavšiti karijeru ili odigrati još jednu sezonu.

Fudbalski kvaliteti i fizička sprema apsolutno se ne dovode u pitanje. Iako ima 33 godine, Honda i dalje igra na vrhunskom nivou. To svedoči i učinak u australijskoj ligi, gde je na 18 mečeva postigao sedam golova i zabeležio pet asistencija. Za jednogodišnji ugovor u Australiji dobio je čak 2,9 miliona dolara.

Zanimljivo, Keisuke je već počeo i trenersku karijeru. Već drugu godinu je selektor reprezentacije Kambodže. Angažman u Melburnu mu nije bio prepreka da obavlja i trenerski posao u Aziji, ali povratak u Evropu značio bi kraj trenerinja Kambodže.

Uspešan

POSTAO I VLASNIK KLUBA

Keisuke Honda ima verovatno najviše zanimanja od svih profesionalnih fudbalera na svetu! Naime, on je i dalje aktivan fudbaler, potom je i selektor reprezentacije. Japanac u svom vlasništvu ima i jedan fudbalski klub u Kambodži, zatim vodi i nekoliko fudbalskih akademija u ovoj zemlji.

Takođe se bavi i motivacionim govorima, drži i individualne treninge... Vlasnik je i modnog brenda. Malo li je?

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: EPA, @starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track