SAMO TRENING

ĐORĐEVIĆ OTVORENO O SVEMU: Evo šta je selektor zamerio Orlovima posle pobede nad Litvanijom (KURIR TV)

Košarka -

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević posle pobede nad Litvanijom izrazio je nezadovoljstvo odbranom, ali i energijom pojedinih igrača.

"Orlovi" su u pripremnom meču savladali Litvaniju 72:68 u punoj "Štark areni" na oproštaju od Srbije.

"Odbrana je loša i slabo pokretljiva kada nemamo adekvatnog igrača na poziciji pet. Ne dominiramo blokadama iako imamo visinu. Energija sa kojom smo ušli nije bila dobra, mora to jače, snažnije, sigurnije u sebi. Milosavljević i Lučić igraju tako kako nama treba. Imena su imena, ali kada se izađe na teren mora da se bori maksimalno“, rekao je Đorđević.

Srbija i Litvanija se sastaju ponovo u ponedeljak, ali u Kaunasu.

"Očekujemo još jednu bitku, očigledno da bez treninga nema ništa. Mi imamo 12 ili 14 reprezentativaca Srbije, mene ne zanima gde ko igra. Ja ih treniram i nastojim da oni zaborave šta i kako i da se fokusiraju na reprezentaciju. Kada bude bilo neophodno, pohvaliću. Ali treba svi da shvate. Kakav NBA, kakvo sve... Nama treba trening".

Đorđević veruje da će "orlovi" kroz treninge podići nivo igre.

"Možemo mnogo bolje, ali i gore. Ja sam uvek zadovoljan, ali sve dolazi iz treninga. Ništa ne dolazi iz individualnih treninga, već timski. Trening je majka za sve nas. Sve što vidite kad ne ide, to je rezultat neuigranost. Ne može da ide tako lako. Utakmice će biti treninzi. Neke treninge ćemo izgubiti kroz putovanja, ali očekujem da kroz njih dođemo do nekog automatizma, bolje komunikacije i odbrane koja je bila na lošem nivou večeras".

Selektor nije krio oduševljenje navijačima. Na tribinama ih je bilo više od 18.000.

“Velika pobeda svih nas i vas koji se bave košarkom i koji žive za nju. Moram da se zahvalim svima koji su došli, mislim da je na Litvance uticala atmosfera na početku. Osetila se tenzija i u pogledima igrača Srbije na početku, mislim da nam treba više utakmica protiv ovakvih protivnika. Verujem da ću u razgovoru sa igracima uspeti da je uklonim" .

Na kraju Đorđević je prokomentarisao Nikolu Jokića, koji se reprezentaciji priključio pre dva dana.

"Jokić je dobio dosta veću minutažu od planirane, ovo je za njega trening".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track