ŠVAJCARCI U STRAHU OD MARAKANE: Pakleni tunel, partizanovac Sulejmani i Zvezda koja se nikad ne predaje VIDEO
Foto: Profimedia

nije im svejedno

ŠVAJCARCI U STRAHU OD MARAKANE: Pakleni tunel, partizanovac Sulejmani i Zvezda koja se nikad ne predaje VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su posle drame eliminisali Kopenhagen i plasirali se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ih čeka švajcarski Jang Bojs.

Švajcarski "Blik" posvetio je tekst dvomeču dva tima, a na samom početku se podseća da stadion Crvene zvezde ima tunel, kojim se od svlačionica stiže do travnate podloge Marakane.

"Kroz taj grafitima ocrtani betonski tunel, Bojsi će morati na teren. Ali, tek kada izađu na travu, biće vruće. I zbog navijanja i zbog pirotehnike“, piše "Blik".

Dva pasusa posvećena su duelu reprezentacije Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine. Oni podsećaju na golove Džake i Šaćirija koji su 'neprimereno proslavljeni', kao i na to da se u ovdašnjim medijima digla velika bura oko odluke sudije Feliksa Briha da ne konsultuje VAR i dosudi penal za Srbiju, koja je poražena 1:2.

"Blik" podseća i na to da Jang Bojsi imaju igrača poreklom sa Kosova i Metohije Miralema Sulejmanija, koji je igrao za Partizan, najvećeg rivala Crvene zvezde, što će dodatno 'začiniti atmosferu' u utorak 27. avgusta.

Naznačeno je i to da se ni Zvezda ni Kopenhagen nisu proslavili u "nedopustivoj močvari Parkena" i da je samo sreća odlučila konačnog pobednika. Ipak, izdvojen je golman Zvezde Milan Borjan kao junak i verovatno najveći adut Zvezde u predstojećem dvomeču.

foto: Printscreen

Srpski šampion se karakteriše kao veoma čvrst i disciplinovan tim, predvođen odličnim, a ne tako poznatim trenerom Vladanom Milojevićem, koji nikada ne odustaje, što je najbolje naučio Red Bul Salcburg upravo u plej ofu prošle sezone.

Na kraju teksta, podseća se na najslavnije vreme crveno-belih, evropsku i svetsku titulu 1991. koju je osvojio "tim koji je bio reprezentacija velike Jugoslavije sastavljen od savršenih igrača na svim pozicijama".

Sadašnji tim Zvezde, završava „Blik“, ima dve uzastopne titule šampiona Srbije i favorit je za treću.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track