CRVENO-BELI STARTUJU SA BITKAMA U LIGI ŠAMPIONA: Zvezdo, šokiraj opet taj Minhen
Foto: Beta / Dragan Gojić, @starsport

SPEKTAKL NA ALIJANC ARENI

CRVENO-BELI STARTUJU SA BITKAMA U LIGI ŠAMPIONA: Zvezdo, šokiraj opet taj Minhen

Fudbal -

Došao je i taj dan! Bajern - Crvena zvezda. Kakav spektakularan početak učešća u Ligi šampiona za prvaka Srbije. Gostovanje velikom Bajernu na Alijanc areni.

Specijalni izveštač Kurira iz Minhena: Aleksandar Radonić

Sećaju se dobro navijači Zvezde, ali i Bajerna, međusobnih mečeva iz prošlosti. Znali su crveno-beli da šokiraju Minhen. Sada bi to bilo ravno senzaciji, ali svedoci smo brojnih fudbalskih čuda...

Novo iskustvo

- Čeka nas teška utakmica. Bajern je dominantan u Nemačkoj u poslednjih sedam godina, top klasa i u Evropi. Kad im pogledaš ekipu, deluje zastrašujuće. To je moćan klub, sve imaju, prava institucija. Osvojili su u Evropi sve što se može, u rangu su s Realom, Barsom, Juventusom i Liverpulom. Mi se ne plašimo, pripremamo se za utakmicu na svoj način. Želimo pozitivan rezultat - kazao je Miloš Degenek i dodao:

- Ovo je novo iskustvo za nas, ovo je nova grupa igrača, novi izazovi za nas. Drugu godinu zaredom igramo Ligu šampiona, valjda i to nešto govori o nama. Očekujem da budemo spremniji i bolji na početku takmičenja nego prošle godine.

Bajern ima atomski napad, gde se ističe Levandovski, a tu su i uvek opasni Koman, Kutinjo i Perišić.

- Sve sjajni fudbaleri. Igrali smo prošle godine protiv Salaha, Manea, Firmina, Nejmara, Kavanija, Martensa... Posedujemo i mi određeno iskustvo. Lično, radujem se ovakvim utakmicama protiv takvih igrača, jer se za to živi.

foto: FK Crvena Zvezda

Uzavrela atmosfera

Iskusni štoper poznaje dobro neke od fudbalera Bajerna.

- Sa Kimihom sam igrao dok smo obojica bili u Štutgartu. Igrao sam protiv Brazilca Kutinja, kao i protiv svih njihovih reprezentativaca pre dve godine u Kupu konfederacija.

Ni Alijanc arena nije nepoznanica za Kninjanina.

- Dok sam bio član Minhena, igrao sam na tom stadionu godinu i po dana. Redovno sam tada gledao i Bajern - istakao je Degenek.

foto: Profimedia
Kakve reči KOVAČ: IGRAMO PROTIV BIVŠEG PRVAKA EVROPE

Trener Bajerna Niko Kovač poneo se kao gospodin i dobar domaćin pozdravivši novinare iz Beograda sa: „Dobar dan!“ Hrvatski stručnjak koji je rođen i odrastao u Nemačkoj dobro se spremio za utakmicu sa Crvenom zvezdom. - Svi znamo da je Crvena zvezda veliki klub, klub sa tradicijom, još iz vremena Jugoslavije. Imali su sjajnu generaciju koja je 1991. osvojila Kup šampiona Evrope - istakao je on.

ELEGANCIJA

Po ugledu na najveće evropske klubove, fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo Crvene zvezde obučeni po poslednjoj modi otputovali su u Minhen.

foto: Printskrin
Navala na Minhen OČEKUJE SE VIŠE OD 7.000 DELIJA!

Imaće Crvena zvezde veliku podršku na večerašnjem meču! Na tribinama Alijanc arene biće više od 7.000 navijača srpskog kluba. U sektoru za gostujuće pristalice biće 3.400 Delija.

To neće biti sve. Očekuje se da na ostalim tribinama bude još bar toliko pristalica srpskog prvaka..

Stari prijatelji NOJER: MARIN SRPSKI MESI

Prvi golman Bajerna Manuel Nojer otkrio je da jedva čeka da vidi svog prijatelja Marka Marina.

- Poznajem Marka, igrali smo zajedno.

Njega u Beogradu zovu Mesi, tako sam čuo - rekao je slavni nemački golman i nastavio:

- Radujem se što ću ga ponovo videti. On je moj stari drug. Drago mi je što je uspeo u Crvenoj zvezdi i želim mu sve najbolje u budućnosti.

Zvezda na Alijanc Areni večeras od 21.00 igra prvi meč ove sezone u Ligi šampiona i, naravno, apsolutni je autsajder - kvota na keca je 1,10, a na dvojku čak 25, dok je kvota da će crveno-beli dati bar jedan gol 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Zvezda.

(Kurir.rs / A. Radonić, Foto:Beta / Dragan Gojić, @starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track