BAJERN SPREMA BOMBU: Tamo gde je završio igračku, počeće trenersku karijeru! Evo koga Bavarci hoće za šefa struke (FOTO)
Foto: Profimedia

veleobrt

BAJERN SPREMA BOMBU: Tamo gde je završio igračku, počeće trenersku karijeru! Evo koga Bavarci hoće za šefa struke (FOTO)

Fudbal -

Bajern će u januaru dobiti novog trenera, a to će prema najnovijim informacijama, na opšte iznenađenje, biti njihov bivši igrač Ćabi Alonso.

Donedavni pomoćnik Hansi Flik je dobio poverenje kluba, naime, on će voditi ekipu do kraja jeseni, ali Bavarci traže rešenje tokom zimske pauze.

Izgleda da nema ništa od Vengera i Murinja, tako da je ostao samo Erik Ten Hag, ali on neće napustiti Ajaks do kraja sezone.

Takođe, u Bajernu strahuju da bi Ten Hag mogao da se preseli u Englesku. Ako Arteta, sadašnji pomoćnik Gvardiole u Sitiju, ode u Arsenal, Ten Hag bi mogao da pojača stručni štab "građana", pa da 2021. godine, kada Špancu istekne ugovor, nasledi Pepa na klupi.

foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

. Uostalom, kada je Pep radio u Bajernu, Ten Hag je bio trener drugog tima, imaju slična fudbalska razmišljanja. Zato Bajern traži sveže lice, a nemački mediji tvrde da bi Ćabi Alonso mogao da bude bomba.

On je spominjan kao Zidanov naslednik, tek je počeo u Real Sosijedadu trenersku karijeru kao trener u drugom timu, ali uvek je pokazivao tendencije da bude šef struke.

U Bajernu je završio karijeru, bio bi dočekan kao heroj.

foto: EPA / Lukas Barth Tuttas

Poznaje tim, kao igrač imao je veliki autoritet, pa iako nema trenersko iskustvo u Bajernu smatraju da bi sa Ćabijem Alonsom dobili rešenje za duži period.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track