KURIR U BERLINU! EVO KAKO IZGLEDA NEBITAN MEČ NEMAČKE LIGE: Dva smo sveta različita! Linglong vs Bundesliga!
Foto: Profimedia, Kurir

PREŠLI IGRICU

KURIR U BERLINU! EVO KAKO IZGLEDA NEBITAN MEČ NEMAČKE LIGE: Dva smo sveta različita! Linglong vs Bundesliga!

Fudbal -

Savršena organizacija, navijanje, atmosfera i na kraju i sam fudbal napravili su spektakl od utakmice dva prosečna nemačka tima - Union Berlina i Kelna.

Znamo da nismo isti nivo, ali da su nam baš ovoliko odmakli... Upravo to je najjači utisak boravka u Berlinu na meču Bundeslige.

Svi u klupskim bojama

U organizaciji Eurosporta, koji ekskluzivno prenosi mečeve nemačke lige, boravili smo u najvećem tamošnjem gradu kako bismo i uživo videli kako sve to izgleda.

Tri sata pre meča - svi putnici nadzemne železnice koji idu ka stadionu su u crveno-crnom (boje Union Berlina). Uz pivo u rukama i obeležje svog kluba. Inače, prevoz je takav da svaki minut kreće po jedan S-ban ka stadionu. Ispred samog stadiona slična scena, s tim da sada svi imaju i kobasice. To što pljušti kiša? Ko mari. Fascinantno je da niko ne nosi kišobran, tu i tamo imaju kabanice, ali većina navijača je u fazonu:

- Kisnem, pijem, jedem, gledam fudbal, i super mi je.

I onda neverovatan prizor. Sat vremena je ostalo do početka meča... A stadion - pun, 22.012 gledalaca. Pola sata pre početka meča - svi, ali doslovno svi navijači domaćeg tima, razvijaju šalove i pevaju. Ceo tok utakmice - ne prestaje pesma iz grla navijača sa tri tribine (VIP ekipa sa zapada ipak je u fazonu da se udobno zavali u sedišta i gleda meč). E sad, sličnost sa nama. Gostujući navijači zapalili su nekoliko dimnih bombi na početku utakmice. Eto, nisu ni ovde baš sve po pe-esu.

Savršen sistem

I kada se sve te uklopi u jednu celinu, ni sama utakmica ne može da bude loša. Čak je delovala i odlično. Nema stajanja svih 90 minuta. Mnogo se trči, bori, radi na terenu, doduše, i priča sa sudijama. Nema ko ne prigovara od igrača, trenera... Posle svega ovoga treba otići na neku isto tako prosečnu utakmicu u Srbiji. Čisto radi povratka realnosti. A Nemci? Neka teraju ovaj svoj savršen sistem, pratićemo ih na Eurosportu. Lakše će posle biti uputiti se na neki naš stadion. Inače, Union je pobedio 2:0, ako je to uopšte u celoj priči i bitno.

Nije problem novac OVO SU RAZLIKE

- Komfor - na ulazima nema gužve, ima mnogo redara i ulazi se na stadion za minut

- Hrana i piće dostupni su na svakom ćošku kako ispred, tako i na samom stadionu

- Svi redari, policajci i službenici kluba su izuzetno ljubazni i pomoći će u svakoj situaciji

- Keln je izgubio, igrao je loše, ali 3.000 njihovih navijača su pozdravili igrače aplauzom na kraju meča

- Svi do jednog igrača na raspolaganju su medijima za priču posle meča. Svi do jednog

- Kompletan javni prevoz je tako organizovan da se bukvalno ne čeka ni minut pri povratku sa stadiona. Metroi u nizu čekaju ljude, a ne ljudi njih.

GOSPODIN NEVEN SUBOTIĆ

foto: Dado Đilas

Nismo imali sreće da vidimo našeg fudbalera na terenu. Neven Subotić je zbog bolova u mišićima preskočio ovaj meč.

- Nije ništa strašno, priključujem se timu za nekoliko dana. Mali problem je u pitanju - rekao nam je ljubazni Neven posle meča.

U narednim danima imaćete prilike da pročitate i ekskluzivni intervju sa bivšim srpskim reprezentativcem.

(Kurir.rs / Foto:Profimedia, Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track