BJEEELIIICAAA SA CENTRA! Amerika priča samo o Profesoru: Srbin uz zvuk sirene pogodio za pobedu Sakramenta! VIDEO
Foto: Printskrin

Kakav koš!

BJEEELIIICAAA SA CENTRA! Amerika priča samo o Profesoru: Srbin uz zvuk sirene pogodio za pobedu Sakramenta! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Sakramenta savladali su kao gosti Hjuston rezultatom 119:118 u utakmici odigranoj u noći između ponedeljka i utorka.

Sakramento je do pobede stigao trojkom Nemanje Bjelice uz zvuk sirene. "Kingsi" su upisali desetu pobedu i vratili se na deveto mesto Zapada. Hjuston je doživeo osmi poraz i nalazi se na petom mestu.

Popularni "Profesor" je utakmicu završio sa 17 poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

Sjajnu partiju je pružio i Bogdan Bogdanović koji je završio meč sa 13 poena, uz tri skoka i jedne asistencije.

Meč u kom nijedna ekipa nije imala veću prednost od 11 poena i u kom su se Hjuston i Sakramento često smenjivali u vodjstvu, obeležio je potez Bjelice u poslednjoj sekundi kojim je okončao niz od 10 uzastopnih poraza Kingsa protiv Rokitsa.

Iako je delovalo posle dvojke Rasela Vestbruk na tačno sekund pre kraja da je Hjuston overio trijumf, ipak usledio je šok za domaćina nakon tajm-auta Sakramenta. Bjelica je odmah posle prihvatanja lopte iz auta šutirao sa oko devet metara i pogodio za trijumf Kingsa.

S druge strane, u ekipi Hjustona istakao se Rasel Vestbruk postigao je 34 poena, dok je Džejms Harden ubacio 27.

Poenima Derika Rouza takođe u poslednjoj sekundi Detroit je došao do pobede nad Nju Orleansom od 105:103, dok je Oklahoma sa 104:90 slavila protiv Jute, a Finiks je sa 125:109 na svom parketu bio bolji od Minesote.

Aktuelni šampioni Toronto pobedio je Čikago sa 93:91, a odlučujuće poene postigao je Kajl Lauri.

Do trijumfa ih je predvodio Paskal Sijakam sa 22 poena, dok je Norman Pauel dodao 17 poena, a Lauri je postigao 11 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Na drugoj strani u ekipi Čikaga istakao se Zek Lavin sa 20 poena i 11 skokova.

Milvoki je sa 110:101 pobedio Oralndo, a najzapaženiji bio je Janis Adetokumbo sa 32 poena i 15 skokova, dok se s druge strane istakao, Evan Furnije sa 26.

Memfis je na gostovanju sa 110:102 slavio protiv Golden Stejta, a srpski košarkaš Marko Gudurić je za 12 minuta na parketu postigao samo dva poena, uz jedan skok.

Najistaknutiji u pobedničkoj ekipi bio je Dža Morant sa 26 poena, dok se u ekipi Golden Stejta istakao Deandjelo Rasel sa 18.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track