SRBI PELJEŠE PORTUGALCE: Žiletu i Mihi 8.000.000 evra za nula utakmica! PARICE SAMO KAPLJU
Foto: Starsport©

PAPRENO ZARAĐUJU

SRBI PELJEŠE PORTUGALCE: Žiletu i Mihi 8.000.000 evra za nula utakmica! PARICE SAMO KAPLJU

Fudbal -

Trener Bolonje dobio je ogroman novac od Sportinga, Andrija Živković ima višemilonski ugovor u Benfici, a uopšte ni ne igra...

Andrija Živković godišnje košta Benfiku basnoslovnih 4,9 miliona evra!

Portugal je postao idealna destinacija za Srbe, jer igrali, ne igrali isto prođu - postanu milioneri. Poslednji u nizu je Siniša Mihajlović koji je od Sportinga dobio 3.000.000 iako nije odradio nijedan trening u Lisabonu.

foto: AP

Portugalski velikan promenio je rukovodstvo koje je onda rešilo da promeni tek pridošlog trenera i epilog je sudska odluka da to zadovoljstvo košta tri miliona. Danas je rok do kojeg Sporting mora da isplati Mihajlovića.

Ništa bolje ni prolazi ni drugi velikan iz ovog grada. Benfika muku muči već mesecima da proda Andriju Živkovića, kome se nešto i ne ide iz tabora "orlova". Kada se vidi bankovni konto postaje jasno zašto je to tako, iako nekadašnji reprezentativac nije u planovima trenera.

foto: Profimedia

Andrija godišnje zarađuju bruto čak 4,9 miliona evra (izvor: portugalski mediji). Ugovor sa Benfikom veže ga do 2021. godine i male su šanse da ode pre tog dana.

I još dva skorašnja srpska fudbalera na Pirinejima nisu se proslavila. Reč je o Luki Joviću i Ivanu Šaponjiću. Oni nisu zarađivali ko Miha i Žile, ali su svakako inkasirali stotine hiljada evra, bez da su imali neki učinak na terenu.

foto: Profimedia

Čini se da posle svih ovih iskustava sa našim igračima, neće se baš više tako lako postojati Benfiković. Mnogo para, a malo muzike za uzvrat.

Praznik rada

Andrija Živković - Benfika 4.900.000 - nijedna utakmica

Siniša Mihajlović - Sporting 3.000.000 - nijedna utakmica

On se pita

Ramadanijeva moć u Benfici

U jednom momentu Falji Ramadani imao je čak četri srpski igrača u Benfici koje je zastupao. Poznati fudbalski menadžer imao je ogromno poverenje čelnika "orlova", pa je očito mogao i da napravi i pravu malu reprezentaciju Srbije u Lisabonu. Sada se sve promenilo i Ramadani više nema srpske igrače u Benfici. Menadžer je samo Harisu Seferoviću, švajcarskom napadu koji igra u portugalskom gigantu.

(Miloš Bjelinić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track