POKETINOVA POSLEDNJA ŽELJA: Pre nego što umrem, biću prvak s Totenhemom (FOTO)
Foto: AP

(NE)MOGUĆA MISIJA

POKETINOVA POSLEDNJA ŽELJA: Pre nego što umrem, biću prvak s Totenhemom (FOTO)

Fudbal -

Bivši menadžer tima iz Londona poručio da će se vratiti među "pevce" i da će klubu doneti trofeje koje svi u klubu sanjaju i žele

Čovek koji je doveo Totenhem u predvorje titule evropskog šampiona, čovek pod čijom je komandom ovaj klub igrao dobar, lep i efikasan fudbal, čovek koji je otpuštem samo nekoliko meseci nakon finala Lige šampiona, Maurisio Poketino ima jasnu životnu misiju. Vratiće se na sever Londona kad tad i doneće Totenhemu veliki trofej, onaj koji čeka od sezone 1960/61 kada je poslednji put trijumfovao u Engleskoj.

- Moje putovanje s Totenhemom bilo je neverovatno, koje se završilo na jedini način na koji to niko nije želeo. Ali, duboko u srcu, u duši, sam siguran da će se naši putevi ponovo ukrstiti. I siguran sam, od momenta kada sam otišao iz klub da je moj san da se vratim i dovršim posao koji nismo završili. Bili smo veoma blizu osvajanja pravih trofeja u Premijer ligi i Ligi šampiona. Bili smo veoma blizu - rekao je Poketino, a onda imao i jasnu poruku za sve navijače "pevaca":

- Zaustavljeni smo u svom poslu tako kako smo zaustavljeni, ali, naravno, moja ćelja je da se vratim jer mislim da se radi o posebnom klubu sa posebnim navijačima. Možda za pet, možda za deset godina, ali pre nego što umrem hoću da vodim Totenhem i pokušam da, ako je ikako moguće, osvojim titulu!

foto: AP

Poketinjo je otkako je otišao iz Totenhema dovođen u vezu sa nekoliko klubova, a poslednje informacije govore da je ozbiljan kandidat za preuzimanje Njukasla, koji će, prema najavama, u narednih nekoliko dana i zvanično preuzeti vlasnici iz Saudijske Arabije. Ovo bi jasno značilo i da bi Poketino mogao da ima odličan budžet za pravljenje ozbiljnog tima, koji bi sa njim na klupi mogao da bude veliki hit, ne samo engleskog, nego i evropskog fudbala.

- Naravno da željno iščekujem nove izazove i da sam motivisan za neki naredni projekat - izjavio je Argentinac, ne želeći da komentariše konkretnu priču oko Njukasla.

(Gojko Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track