ZVEZDI STIŽE POLA MILIONA: Radonjić donosi još 500.000 evra bonusa! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Tako se to radi

ZVEZDI STIŽE POLA MILIONA: Radonjić donosi još 500.000 evra bonusa! (FOTO)

Fudbal -

Generalni direktor Zvezdan Terzić uneo aneks u ugovor sa Olimpikom po kojem svaki plasman u Ligu šampiona crveno-belima donosi lepu svotu

Crvena zvezda će dodatno profitirati od transfera Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marselja i to baš ovog leta. Sa Azurne obale na Marakanu će stići 500.000 evra bonusa!

O čemu se zapravo radi? Naime, Francuska Lig 1 je posle konsultacija sa Vladom te zemlje donela odluku da se fudbalski šampionat prekine i stanje na tabeli proglasi za konačno. To znači da je uz PSŽ i Olimpik iz Marselja izborio direktan plasman u Ligu šampiona, što Crvenoj zvezdi automatski donosi bonus od pola miliona evra!

foto: AP

Takav je dogovor napravljen između dva kluba. Crvena zvezda je u leto 2018. godine prodala Nemanju Radonjića u Marselj. Transfer je iznosio 12.000.000 evra, a Zvezda je zaradila nešto više od polovine sume, dok su ostatak podelili Roma i menadžerska agencija koja je zastupala igrača.

foto: Zorana Jevtić

E, sad odličan filing Zvezdana Terzića da namiriše novac, omogućio je Crvenoj zvezdi bonus. Generalni direktor izdejstvovao je aneks u ugovoru po kojem će klub iz Ljutice Bogdana inkasirati 500.000 evra kad god Olimpik izbori plasman u Ligu šampiona, a Nemanja Radonjić bude u klubu. Krilni fudbaler ima petogodišnji ugovor sa Marseljom, tako da crveno-beli u narednim sezonama mogu da očekuju još 1.500.000 evra!

Valja podsetiti da su Crvena zvezda i Olimpik pri transferu Nemanje Radonjića ugovorili i odigravanje prijateljske utakmice dva kluba, kao podsećanje na finale Kupa šampiona iz 1991. godine, iz Barija, gde su posle penal ruleta trijumfovali crveno-beli.

Kurir sport/ A. R.

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track