ČUVENI VOĐA ZVEZDINIH NAVIJAČA ZA KURIR: Na Fejsbuku se dopisujem s Bed Blu Bojsima (VIDEO)
Foto: Printscreen

PECA PANKER O MAKSIMIRU POSLE 30 GODINA

ČUVENI VOĐA ZVEZDINIH NAVIJAČA ZA KURIR: Na Fejsbuku se dopisujem s Bed Blu Bojsima (VIDEO)

Fudbal -

Prepričavamo događaje s gostovanja, kaže za Kurir Peca Panker

Zbog rečenica „Koji Tuđman, je*o ih Tuđman, Hrvatska nikad nije imala državu“ i „Biće danas krvavo“, tužilaštvo u Zagrebu označilo je Gorana Pecića kao glavnog okrivljenog za nerede navijača na stadionu Maksimir 13. maja 1990. godine.

Tri decenije kasnije, čuveni vođa Zvezdinih navijača, daleko poznatiji po nadimku Peca Panker, kaže za Kurir da se ponosi takvom ocenom Hrvata.

- Oni su me stavili na mesto prvooptuženog jer su gledali onaj intervju pred utakmicu na atletskoj stazi kada sam im uvredio Tuđmana. Meni je drago zbog toga, evo već 30 godina sam ponosan što me oni smatraju krivog za Maksimir - priča Peca Panker.

Postoji li danas kontakt među vama navijačima koji ste tih godina bili vođe?

- Sa mojim „ciganima“ sam u kontaktu, ali ubacili me banjalučki Lešinari u neku grupu, u kojoj su tamo i Bed blu bojsi.

Kako to izgleda kad se na internetu sretnu krvni neprijatelji?

- Kako? Pa, prepričavamo događaje, na liniji smo. Pre deset godina neke ustaše su na Fejsbuku napravile moj lažni profil, pa sam zbog njih morao da otvorim svoj pravi. Nije im bilo potrebno mnogo da shvate da sam živ i da ja stojim iza tog profila.

foto: Printscreen

Ko je od viđenijih BBB u toj grupi?

- Tu je Kokan, njihov vođa, ali tu su i Manijaci, Horde zla, Varvari...

Kakva je bila maksimirska tuča?

- Bila je ko i svaka druga, samo što je ova maksimirska prikazana na televiziji. Ja sam još u petak uoči utakmice dobio poziv iz Zagreba u kojem su mi rekli da se utakmica neće odigrati. Rekao sam im: „Nemate vi mu*a da to uradite“, i obećao sam im dolazak u Zagreb. Došlo nas je tada, u dva voza, kolima i autobusima, oko 5.000, od čega je bilo bar 2.000 ludaka spremnih za tuču.

Kakav je bio doček?

- Bio sam u gradu dva sata pred utakmicu, prošetao se malo sa ortacima i video da su u nekim grupama ovi BBB sa šalovima i kapama Zvezde, čekali valjda da se naši upecaju na te njihove fore. Kad smo ušli na stadion, prva stvar koju sam zapazio bio je semafor na kojem je pisalo HDZ. Bila je tad predizborna kampanja u Hrvatskoj, ali i provokacija za nas Srbe.

Kurir / D. P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track