GUBI LI SRBIJA NAJVEĆEG TALENTA U EVROPI: Samardžića žele Atletiko, Siti i Juve, Nemci trljaju ruke! (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook

pancer ili orao

GUBI LI SRBIJA NAJVEĆEG TALENTA U EVROPI: Samardžića žele Atletiko, Siti i Juve, Nemci trljaju ruke! (FOTO)

Fudbal -

Lazar Samardžić jedan od najtraženijih mladih fudbalera u Evropi

Lazar Samardžić, dete Srba rođeno u Nemačkoj, jedan je od najvećih fudbalskih talenata u Evropi. Momak od 18 leta koji igra za juniore Herte iz Berlina standardan je član mladih selekcija Nemačke, a Fudbalski savez Srbije ove godine pokušava veštom diplomatijom da dođe do njegovog pristanka da u budućnosti beli dres "pancera" zameni crvenim "orlova".

Koliko Nemci veruju u Lazara Samardžića najbolje govori podatak da mladi Srbin u svim mlađim kategorijama nosi "desetku". Da se radi o izuzetnom potencijalu potvrđuju vesti iz Nemačke i Španije. Naime, tamošnji mediji pišu da su veliki interes da otkupe Lazara Samardžića od Herte pokazali fudbalski velikani poput Atletika iz Madrida, Mančester sitija i Juventusa. Ozbiljno je zagrizao i Sosijedad koji poslednjih godina slovi kao klub u kojem se najbolje razvijaju talenti. Odranije postoji interes koji su pokazivali Milan i Benfika.

foto: Profimedia

Prema portalu Transfermarkt vrednost Lazara Samardžića, rođenog 24. februara 2002. u Berlinu, iznosi 450.000 evra, ali je u stvarnosti cena daleko veća i procenjuje se na nekoliko miliona. Međutim, pitanje je kako će se ponašati bogati klubovi kao kupci posle svega što je zadesilo ekonomije u svetu nakon koronavirusa.

Ono što sve u Srbiji zanima, svakako je izbor reprezentacije Lazara Samardžića u budućnosti. Hoće li to ostati Nemačka koja ga drži kao malo vode na dlanu, ili će to biti Srbija, u žargonu "u slavu predaka"? FSS ne sedi skrštenih ruku, radi se na tom planu, ali odluka je na popularnom Lakiju i njegovoj porodici. Vrlo bitan podatak je da mladi Lazar Samardžić ima samo nemački pasoš.

?

A post shared by Lazar Samardžić (@lakisamar10) on

Lazar Samardžić igra na mestu ofanzivnog veznog igrača, levonog je, tačnog pasa i veoma vešt sa loptom. U omladinskoj Bundesligi postigao je ove sezone 14 golova i upisao devet asistencija i to samo iz 16 utakmica. Impozantan učinak. Bundesliga je krenula, a trener Bruno Labadija ima poverenja u mladog Srbina. Vrlo lako bi moglo da se desi da mladi fudbaler u narednim kolima debituje za prvi tim Herte sa kojom ima ugovor do juna 2024. godine.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track