VELEOBRT U SLUČAJU SIMUNOVIĆ: FIFA oduvala FIFpro!
Foto: AP

OBUSTAVLJEN POSTUPAK

VELEOBRT U SLUČAJU SIMUNOVIĆ: FIFA oduvala FIFpro!

Fudbal -

Disciplinska komisija Svetske fudbalske federacije (FIFA) obustavila je postupak koji je protiv srpske kuće fudbala pokrenuo FIFPro zbog navodnog „kršenja principa i načela iz Statuta FIFA, kao i narušavanja integriteta saveza“.

Podsetimo, Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera podnelo je žalbu FIFA protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog „nesprovođenja pravila o nezavisnoj arbitraži u slučaju igrača Radničkog iz Niša, Vladimira Simunovića“.

Prijavi je prethodilo upozorenje Mirka Poledice, predsednika Sindikata 'Nezavisnost', koje se i u ovom slučaju pokazalo zlonamerno i neosnovano.

Disciplinski pravilnik FIFA jasno kaže da se postupak zatvara kada navodni prekršaj nije dokazan, što znači da FSS nije prekršio nijedan propis.

Treba podsetiti da je u „slučaju Simunović“, arbitar predložen od strane Sindikata Nezavisnost, svesno ili nesvesno, zanemario verodostojno uverenje iz PIO fonda da igrač Radničkog nije odjavljen sa obaveznog osiguranja i da je klub prema njemu izvršavao sve obaveze iz ugovora.

FSS je odmah reagovao i poništio tu nezakonitu odluku jer se radi o sportskoj arbitraži čiji kredibilitet nijednog trenutka ne sme da dođe u pitanje.

Kurir sport/Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track