PARTIZANOVA ZLATNA KOKA: Filipu Stevanoviću se već divi Evropa, gledaju ga Liverpul, Siti, Junajted i Dortmund
Foto: Starsport©

a nije ni punoletan

PARTIZANOVA ZLATNA KOKA: Filipu Stevanoviću se već divi Evropa, gledaju ga Liverpul, Siti, Junajted i Dortmund

Fudbal -

Talentovani fudbaler crno-belih pod budnim okom najvećih evropskih klubova

Partizan u svojim redovima ima pravo blago! Mladi Filip Stevanović je fudbaler o kojem se već priča u Evropi. Prate ga skauti Liverpula, Mančester sitija, Mančester junajteda, Milana i Borusije iz Dortmunda.

Ove zime već je bilo priče da će mlađani Stevanović brzo u Evropu. Navodno, Nica je želela da ga kupi, čak i nudila 15.000.000 evra... U Humskoj ne brinu previše, jer vezni fudbaler ima ugovor do juna 2022. godine.

foto: partizan.rs

Momčić koji će 25. septembra postati punoletan ponovo je zaintrigirao lovce na talente. Izdanak Partizanove omladinske škole bljesnuo je na utakmici protiv Mladosti iz Lučana, kada je bio strelac poslednjeg gola za crno-bele u trijumfu nad gostima od 4:1. Prava majstorija, kada je driblingom izbacio trojicu fudbalera Mladosti i zatim levom nogom poslao loptu u dalji ugao gola Lučanaca.

Španski novinar Abel Karidea posvetio je tekst Filipu Stevanoviću i izneo niz komplimenata na njegov račun.

" Balkanske zemlje su u svetu fudbala fascinantne. Poznato je da se u tamošnjim ligama rađaju veliki talenti. Jedan od najfascinantnijih klubova, bez sumnje je Partizan iz Beograda. Srpski tim je klasik evropskog fudbala i iz njega skoro svake godine dolaze mladi igrači. Nikola Milenković, Svetozar Marković, Dušan Vlahović ili Strahinja Pavlović poslednji su u nizu igrača koji su otišli u velike evropske klubove. Danas govorimo o još jednom talentu, za koga bi najveći evropski klubovi mogli da krenu u borbu''..

foto: www.partizan.rs

Španski novinar apostrofira ulogu trenera Sava Miloševića kao mentora u fudbalskom razvoju Filipa Stevanovića. Posebno u formacijama 4-2-3-1 i 4-3-3 koje savršeno odgovaraju mladom fudbaleru.

'' Njegova brzina, dribling i igra jedan na jedan čine ga veoma nezgodnim za čuvanje i teško mu je skinuti loptu sa nogu. Pametan je, i iako voli da ima loptu u nogama, savršeno zna kada je treba proslediti saigraču ili kada se treba odlučiti na šut. Njegova inteligencija na terenu je nešto izvanredno, inteligentni pokreti, sa i bez lopte, uz mogućnost delovanja na malom prostoru...''.

foto: Starsport©

I tu se ne zaustavlja Španac, ubeđen je da će Filip Stevanović napraviti milionski transfer i to u neki od najboljih klubova Evrope.

" Igrač kome je suđeno da bude u nekoj velikoj evropskoj ekipi. Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Milan i Dortmund samo su neki od tih klubova koji stalno šalju svoje ljude da ga gledaju. On je za sada "sa obe noge na zemlji", znajući da ima samo17 godina i još mnogo toga da nauči''.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track