NEĆE DA PUSTE ČILEANCA: Inter želi da produži pozajmicu Aleksisa Sančeza (VIDEO)
Foto: EPA/Roberto Bregani

italijani zadovoljni

NEĆE DA PUSTE ČILEANCA: Inter želi da produži pozajmicu Aleksisa Sančeza (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalski klub Inter želi da produži pozajmicu Aleksisa Sančeza.

Sančez je prošlog avgusta iz Mančester junajteda prešao na pozajmicu u Inter. Italijanski klub plaća samo četvrtinu od Sančesove plate za 10 meseci trajanja pozajmice, koja ističe 30. juna.

Sportski direktor Intera Pjero Ausilio rekao je za Skaj Italija da njegov klub želi da produži pozajmicu sve dok se ne završi Serija A, koja još nije nastavljena zbog pauze uzrokovane pandemijom korona virusa. Italijanska liga igraće se tokom leta, kao i engleska Premijer liga.

Sančez je povredio skočni zglob u oktobru, dok je igrao za reprezentaciju Čilea, samo nekoliko meseci pošto je prešao u Inter. Otkako se vratio na teren u januaru, nije uspeo da postigne gol u 11 utakmica, ali Ausilio misli da bi Sančez mogao da bude važan za nastavak sezone.

On je rekao da je želja kluba da svi igrači ostanu do kraja sezone u Seriji A i Ligi Evropa.

"Ako njihovi ugovori ističu, mi ćemo rešiti situaciju. Oslanjamo se na Sančesa u ovih nekoliko meseci, pre svega kako bismo procenili tog igrača, bio je povredjen i nije mogao da igra dugo. Pre te povrede dobro mu je išlo. Sećam se utakmica protiv Barselone i Sampdorije, to je bio Sančes iz najboljih sezona", rekao je on.

"Kada se oporavio imao je malo vremena jer je stigla kriza sa korona virusom. Ali, pošto se nastavlja Serija A, imaće priliku da pokaže koliko vredi i tada ćemo zajedno doneti odluku. Ali, svi imamo interes da završimo sezonu na najbolji način i da se dogovorimo, a onda da procenimo šta dalje", dodao je sportski direktor Intera.

Inter je treći na tabeli Serije A sa devet bodova manje od vodećeg Juventusa, ali i utakmicom manje. Prvenstvo bi trebalo da se nastavi 20. juna.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track