UPRAVA PROLETERA MISLI NA BUDUĆNOST: Novi ugovori za stručni štab (FOTO)
Foto: FK Proleter

Pejić na izlaznim vratima

UPRAVA PROLETERA MISLI NA BUDUĆNOST: Novi ugovori za stručni štab (FOTO)

Fudbal -

Iako je do kraja prvenstva Super lige Srbije ostalo da se odigra još jedno kolo uprava mlađeg novosadskog superligaša Proletera odlučila je da se stručnom štabu na čelu sa Brankom Žigićem, pomoćnicima Sekulom Rašiovanom, Nemanjom Miljanovićem, Dušanom Brojčinom i Markom Prentovićem potpišu ugovori na vernost u naredne 4 godine.

Najnoviji potez pojasnio je sportski direktor Amir Bislimi.

- Prezadovoljni smo radom stručnog štaba na čelu sa našim bivšim igračem i kapitenom Brankom Žigićem koji je u klubu preko 13 godina. Pružili smo mu nakon nešto slabijeg starta od očekivanog priliku, zajedničkom snagama zbili redove, u hodu kompletirali stručni štab mahom našim bivšim igračima što se pokazao kao pravi potez. Uspeli smo da kolo pre kraja ostvarimo očekivani plasman, uzbegnemo opasnu zonu, a uporedo sa time na fudbalskoj sceni afirmišemo nekolicinu mlađih igrača što je osim plasmana bio jedan od ciljeva, potvrda da je Proleter prava sredina za napredak mladih talentovanih igrača.

Branko Žigić i saradnici bili su počastvovani i zadovoljni najnovijim potezom čelnika kluba.

foto: Profimedia

- Izuzetno mi je drago što klub ima poverenje u stručni štab, čast i obaveza da nastavimo da radimo još jače i kvalitetnije.Uspeli smo da kolo pre kraja ispunimo neki cilj i mimo pandemije. Gledaćemo da naredne sezone budemo mnogo bolji, a shodno ambicijama i kvalitetima ostvarimo i bolji plasman jer nam je mesto rekao je Branko Žigić.

Za ekipu Proletera ostala je još jedna utakmica do kraja prvenstva, gostovanje novom starom šampionu Crvenoj zvezdi. U sklopu priprema Novosađani su imali u Beogradu poslednju proveru protiv Brodarca, kluba sa kojim imaju izuzetnu saradnju.

Pejić na izlaznim vratima

Kako tokom prvenstva tako je i u ova predhodna tri kola stručni štab Proletera priliku pružao mladim talentovanim igračima koji su igrama potvrdili da su svetla budućnost kluba apritom skrenuli pažnju drugih klubova, a i onih iz inostranstva. Jedan iz plejade je i neumorni veznjak Aleksa Pejić. Za mladog reprezentativca stigle su tri ponude.

- Mladi su tokom prvenstva pokazali da u narednoj sezoni možemo da se oslonimo na njih. Sa druge strane njihove kvalitetne igre nisu ostale nezapažene, ineteres za njih postoji. Voleo bih da svi ovi mladi igrači ostanu još u klubu. Međutim mi smo mali klub, živimo od prodaje. Iz tih razloga teška srca moraćemo da se lišimo usluga Alekse Pejića. Bio bi veliki uspeh da ga zadržimo obzirom na tri fenomenalne ponude.Ako i ne uspemo biće to istorijski transfer za klub rekao je Bislimi.

(Kurir sport, FK Proleter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track