KAKO JE GAZA SLUPAO AUTOBUS! Hteo da ode do kladionice i uplati tiket: Opasnost je dolazila kada mu je bilo dosadno!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNA PRIČA

KAKO JE GAZA SLUPAO AUTOBUS! Hteo da ode do kladionice i uplati tiket: Opasnost je dolazila kada mu je bilo dosadno!

Fudbal -

Legendarni engleski fudbaler Pol Gaskojn, poznat po nadimku Gaza, osim po fudbalskom umeću ostaće upamćen i po skandalima koji ga ne zaobilaze ni danas.

Gaskojn poslednjih desetak godina bije bitku sa zavisnošću od alkohola, u nekoliko navrata je bio na ivici smrti, a s vremena na vreme se pojavi po neki šokantan detalj.

foto: AP

Slavni reprezentativac Engleske je sad dobio i knjigu o svom životu "Naš Gaza - Neispričane priče", a upravo u njoj se nalazi i svedočenje nekadašnjeg trenera Midlzbroa, Brajana Robsona.

foto: AP

"Opasnost od Gaze je uvek dolazila kada bi mu bilo dosadno ili je hteo da se našali. Jednog dana na treningu je odlučio da provoza novi timski autobus. Završilo se sudarom. Bio je to nov autobus, samo što ga je klub kupio. Gaza nije mogao da se odupre zbog 'mirisa novog vozila'. Hteo je da ga odveze do obližnje kladionice, kako bi on i momci uplatili opklade, a nije uspeo da ga izvede iz trening centra", stoji u knjizi.

"Umesto toga završio je pravo u ogromnom kamenu. Kada mi je došao u kancelariju sa tim naivnim pogledom posle incidenta rekao sam kako se nadam da će njegovi konji biti prvi zato što će platiti za štetu i plus dve nedelje bez plate kao kazna. Znao sam kad sam ga doveo da će imati neke smicalice, ali pretpostavljam da ne može mnogo menadžera kazati kako su kaznili igrača zbog uništavanja timskog autobusa", rekao je Robson.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track