ISTORIJSKA BITKA ZA TITULU U SRBIJI: Prvak ide u LIGU ŠAMPIONA, a ostali u BETON LIGU!
Foto: Profimedia

BIĆE TENZIJA

ISTORIJSKA BITKA ZA TITULU U SRBIJI: Prvak ide u LIGU ŠAMPIONA, a ostali u BETON LIGU!

Fudbal -

U srpskom fudbalu tenzija je uvek prisutna, a ćini se da će ove godine biti pogotovo izražena

Naime sledi borba za nikad važniju bitku za titulu u Superligi u novijoj istoriji, koja će umnogome uticati na dalju budućnost srpskih klubova i pre svega na njihove evropske nastupe.

Naime, pošto je Srbija na zaključnoj listi za klupski koeficijent sezonu definitivno završila ispod 15. mesta, to znači da naredne sezone, kada se menja sistem evropskih takmičenja i uvodi novi "treći rang" evropskog klupskog fudbala u vidu "Konferens" lige, naših timova neće biti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

foto: Reuters

Samo će šampion Srbije krenuti od kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će preostala tri srpska kluba u kvalifikacije za "Konferens" ligu od 2. kola.

Ovo će faktički sve srpske klubove, izuzev šampiona", smestiti na "smetlište evropskog fudbala", gde će biti najslabiji klubovi, koji nemaju dovoljan kvalitet za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Prvih pet mesta na rang listi UEFE zauzimaju Španija, Engleska, Nemačka, Italija i Francuska.

Srbija je trenutno na 19. mestu na listi UEFA po nacionalnom koeficijentu sa 25.500 bodova. Ispred su Švajcarska (25.600), Grčka (26.300), Kipar (26.750) i Češka, koja sa 27.300 bodova trenutno zauzima željeno 15. mesto koje donosi i dva mesta u Ligi šampiona.

foto: Printscreen

Veliko je pitanje da li Srbija može da popravi plasman na rang listi ovog leta jer će kvalifikacije biti vrlo čudne i zbog globalne pandemije igraće se samo jedna utakmica na ispadanje, sem u plej ofu za Ligu šampiona.

Kao i uvek borba za titulu u Srbiji očekuje se između večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

foto: @starsport

Zvezda kao trostruki uzastopni šampion je blagi favorit,ali Partizan je sačuvao okosnicu tima i najavljuje je pohod na titulu.

Vojvodina, TSC, Čukarički i Radnički iz Niša će se sasvim sigurno boriti za mesto u Evropi, ali nije realno da mogu da pariraju večitim rivalima kada je trka za najviši plasman u pitanju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track