FALIĆE NAM NEMANJA, ALI: Evo šta je Tadić rekao o Matićevom povlačenju iz reprezentacije
Foto: Starsport©

iskreno

FALIĆE NAM NEMANJA, ALI: Evo šta je Tadić rekao o Matićevom povlačenju iz reprezentacije

Fudbal -

Srpski fudbaler Dušan Tadić rekao je da će Nemanja Matić nedostajati reprezentaciji, ali da nacionalni tim ima mnogo kvlaitetnih igrača i da mora da gleda unapred.

"Mi smo mala zemlja. Sigurno da neki igrač nedostaje, a pogotovo veliki igrač i veliko ime kakav je Nemanja Matić. Ali, šta da se radi... To je njegova odluka i moramo da je poštujemo. Nedostajaće nam u igračkom i ljudskom smislu. Ima mnogo kvalitetnih igrača i moramo da se spremimo što je bolje moguće i gledamo unapred", rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić prošle nedelje se pomalo neočekivani povukao iz reprezentacije Srbije.

Srpski nacionalni tim će 3. i 6. septembra igrati utakmice novog ciklusa Lige nacija protiv Rusije i Turske.

Dušan Tadić je naveo da su te dve utakmice veoma bitne, uprkos tome što reprezentaciju Srbije čeka potom baraž za Evropsko prvenstvo.

"Svaka utakmica nam je bitna i hoćemo da igramo što bolje moguće. Mi smo svi takmičari, profesionalci. Uvek želiš da pobediš i pokažeš protivniku da si bolji. Ovo jeste zalet za Norvešku, ali trudićemo se da pobedimo prve dve utakmice", kazao je Tadić.

Eventualni neuspesi protiv Rusije i Turske, po rečima Tadića, ne bi smeli da poremete reprezentaciju pred duel sa Norveškom u oktobru u baražu.

"Imamo dovoljno iskustva da možemo u glavama da se spremimo. Znamo da igramo fudbal pod pritiskom, tako igramo ceo život. Moraš da veruješ u sebe, moraš da veruješ u ekipu. Pokušaćemo što bolje da se spremimo i da radimo kako bismo bili bolji", istakao je Tadić.

On je naveo da je lično u dobroj formi, da se dobro oseća i da je spreman za izazove, kako sa reprezentacijom, tako i sa klubom.

Tadić je rekao da je situacija zbog pandemije korona virusa specifična i da reprezentacija Srbije treba da pokuša da se prilagodi i što bolje spremi za predstojeće izazove.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track