ORLIĆI, SEDITE JEDAN! Mladi Srbi vrede više od Zvezde i Partizana, a BRUKAJU SE GDE STIGNU! Ima li odgovornih?!
Foto: Starsport

sramota

ORLIĆI, SEDITE JEDAN! Mladi Srbi vrede više od Zvezde i Partizana, a BRUKAJU SE GDE STIGNU! Ima li odgovornih?!

Fudbal -

Mlada reprezentacija (jedna od najvrednijih u Evropi) nije ni u drugom meču uspela da pobedi nejakog rivala i time je produžila niz očajnih rezultata

Ako smo od nekog navikli u fudbalu da nas obraduje dobrim igrama, to je mlada reprezentacija... Višegodinji sjajni rezultati krunisani kroz titulu svetskog prvaka postali su samo prošlost.

Nova generacija "Orlića" ne može da se sastavi! U prethodnih deset mečeva mladi tim Srbije ima poražavajući skor od dve pobede, dva remija i čak šest poraza.

Ništa to ne bi bilo toliko sporno da su na drugoj strani bile neke evropske sile. Ovako, naši fudbaleri gubili bodove protiv daleko slabijih reprezentacija. Kulminacija je bila protekle nedelje kada izabranici Ilije Stolice ponovo nisu uspeli da pobede Letoniju (2:2). Drugi put u kvalifikacijama!

Ne postoji izgovor u vidu otkazima fudbalera, jer koji god tim da je otišao put Baltika neuporedivo je vredniji i kvalitetniji od domaćina. Uostalom, u Novom Sadu u gotovo najjačem sastavu takođe nismo pobedili Letonce (1:1).

Pogled na vrednosti reprezentacija najbolje govori koliku su ovi rezultati sramni. Igrači Srbije su na međunarodnoj pozornici procenjeni na 55 miliona evra, dok svi reprezentativci Letonije vrede tek nešto više od milion evra!

Srbija je ovim remijem ostala samo sa teoretskim šansama da se plasira na EP mladih selekcija. Meč u utorak protiv Bugarske prilika je samo da se malo popravi utisak.

Zanimljivo: Skuplji i od večitih!

Srbija U21: 55.000.000.

Crvena zvezda: 51.000.000.

Partizan: 39.500.000.

* izvor Transfermarkt.

Činjenice: U top 10 po vrednosti!

Mlada reprezentacija Srbije nalazi se među deset evropskih selekcija koje su najvrednije po proceni Transfermarka. Sa druge strane, Letonija je u rangu vrednosti Malte, Luksemburga i Farskih Ostrva.

Ukrajinci nisu izgubili od novembra 2018, ali sada bi mogli – kvota na pobedu Španije iznosi 1,50. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionice za meč Španija – Ukrajina.

Kurir sport/M.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track