MAJSTORIJA ZA SVA VREMENA! Piksijevo REMEK-DELO iz kornera 33 GODINE niko nije nadmašio! DERBI KOJI SE NE ZABORAVLJA!
Foto: FK Crvena Zvezda

spektakularn potez pete zvezdine zvezde

MAJSTORIJA ZA SVA VREMENA! Piksijevo REMEK-DELO iz kornera 33 GODINE niko nije nadmašio! DERBI KOJI SE NE ZABORAVLJA!

Fudbal -

Na današnji dan pre tačno 33 godine, legednarni fudbaler Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi postigao je verovatno najlepši gol u istoriji večitih derbija.

Tog 6. septembra 1987. godine odigran je 81. večiti derbi između Partizana i Crvene Zvezde. Crno-beli su na svom stadionu dočekali gradskog rivala koji je bio pod velikim pritiskom zbog bledih rezultata u prva četiri odigrana kola u šampionatu.

Atmosfera na stadionu bila je sjajna, "JNA" je bio ispunjen do poslednjeg mesta, a već u petom minutu utakmice usledilo je veliko slavlje gostiju, posle remek-dela Piksija.

Naime, Zvezda je imala korner sa desne strane, a loptu je pored zastavice namestio Dragan Stojković. Gledao je ka šesnaestercu u rukama davao instrukcije saigračima kako da se postave. Pogledao je gde se nalazi golman Đukanović, zategao štucnu na desnoj nozi, uhvatio kratak zalet i loptu poslao ka golu. Lopta je dobila neverovatan efe i završila u meži pored leve stative. Golman i igrači Partizana bili su u potpunoj neverice. Nisu mogli da veruju šta je Piksi uradio.

Zvezdina desetka je tog dana postigla možda i najlepši gol u svojoj karijeri, a bilo ih je dosta zaista spektakularnih, za pamćenje.

Podsetimo, 81. večiti derbi završen je pobedom Zvezde sa 3:2. Pored Stojkovića dvostruki strelac za crveno-bele bio je Cvetković. Golove za Partizan postigli su Stevanović i Vučićević.

Zvezda je te sezone osvojila šampionsku titulu, imala je bod više od Partizana na kraju šampionata. Dragan Stojković Piksi bio je najbolji strelac Zvezde sa 16 postignutih golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track