OSVETNIK ŽIVKOVIĆ POSLE ELIMINACIJE BENFIKE: Volim PAOK još iz vremena kada sam igrao za Partizan!
Foto: Instagram PS

crno na belo

OSVETNIK ŽIVKOVIĆ POSLE ELIMINACIJE BENFIKE: Volim PAOK još iz vremena kada sam igrao za Partizan!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler "orlova" iz Lisabona nije se radovao posle gola koji je odlučio pobednika između njegovog bivšeg i sadašnjeg kluba

Život piše sudbine. Baš tako bi moglo da se opiše sve ono što je snašlo Andriju Živkovića u poslednjih nekoliko nedelja. Srpski fudbaler bio je strelac odlučujućeg gola za svoj novi klub PAOK u meču protiv bivšeg kluba Benfike (2:1), u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Čelnici Benfike odlučili su da 26. avgusta otpuste Andriju Živkovića, jer su ga proglasili za višak u klubu. PAOK je ekspresno reagovao, Srbin je stigao u Solun. Već tada se znalo da su PAOK i Benfika rivali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali niko nije mogao ni pomisliti da će baš Andrija Živković svojim golom rešiti pitanje ovog duela. Bio je strelac u 75. minutu na asistenciju Dimitrisa Janulisa, a PAOK je, inače, vodio od 63. minuta autogolom Jana Fertongena. Poraz gostiju ublažio je Rafa Silva u nadoknadi vremena.

Živković je u igru ušao sa klupe u 66. minutu i do kraja utakmice imao fantastičnu statistiku na terenu. Dao je gol iz jedinog šuta u okvir i dva puta je oduzeo loptu protivniku. Tačnost dodavanja bila mu je 73 odsto.

Andrija Živković proveo je četiri sezone u Benfiki, ali je spletom raznih okolnosti odigrao samo četiri utakmice u dresu "orlova" iz Lisabona. Portugalski mediji stalno su inicirali negativne tekstove o njemu, potencirajući visoku platu koju je imao u Benfiki.

?⚫️⚪️

A post shared by Andrija Zivkovic 17 (@zivkovic17) on

- Čestitam svojim saigračima i svima koji vole PAOK, na ovom rezultatu. Znam da je ovo veoma važno za ekipu. Volim ovaj tim, imam osećanja prema njemu zato što sam igrao za Partizan i veoma sam srećan - rekao je Živković posle utakmice.

PAOK će u plej-of za elitno takmičenje igrati protiv Krasnodara, dok će Portugalci morati da se presele u kvalifikacije za Ligu Evrope. Biće to prvi put od sezone 2009/2010 da Benfika neće igrati grupnu fazu Lige šampiona.

Živković i Benfika

* Andrija je za četiri sezone odigrao samo četiri utakmice za Benfiku

* 26. avgusta 2020, Benfika ga se odrekla

* 8. septembra Živković potpisuje za PAOK kao slobodan igrač

* 15. septembra, Živković sa PAOK-om izbacuje Benfiku iz Lige šampiona

* Benfika prvi put posle deset sezona neće igrati u grupnoj fazi Lige šampiona

Solun slavi Srbe

Briljirao i Živko

foto: Instagram

Još jedan Srbin imao je sjajnu rolu u redovima PAOK u meču protiv Benfike. Nekadašnji golman Partizana Živko Živković pravio je čuda na golu Solunjana i bio jedan od najboljih aktera utakmice. Posebno u drugom delu i sudijskoj nadoknadi, kada je u nekoliko navrata spasavao gol PAOK. Pobedu je posvetio svom preminulom ocu. - Ćale, ovo je za tebe - napisao je Živko na Instagramu.

Veselje na parkingu stadiona

Bakljada i slavlje navijača

foto: Instagram

Više stotina navijača PAOK dočekalo je fudbalere posle utakmice sa Benfikom. Na parkingu stadiona "Tumba", uz bakljadu i pesme, zaustavili su autobus sa fudbalerima kako bi zajedno proslavili veliki uspeh solunskog kluba. Slavlje na ulicama Soluna trajalo je do jutarnjih časova.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track