HUMANISTA MARKO KEŠELJ I ORGANIZACIJA SRBE ZA SRBE: Na Kosovu i Metohiji niče nova kuća za Tasiće iz Gornjeg Močara
Foto: Saša Pavlić

svaka čast

HUMANISTA MARKO KEŠELJ I ORGANIZACIJA SRBE ZA SRBE: Na Kosovu i Metohiji niče nova kuća za Tasiće iz Gornjeg Močara

Košarka -

Naš proslavljeni košarkaš Marko Kešelj i Humanitarna organizacija Srbi za Srbe drugu godinu zaredom organizovali su akciju pomoći našim ljudima na Kosovu i Metohiji.

Osvećenjem zemljišta na kom će se graditi kuća za porodicu Tasić iz Gornjeg Močara počela je druga akcija, a naš bivši reprezentativac objasnio je kako je došlo do plodonosne saradnje sa pomenutom organizacijom.

foto: Printscreen/ Instagram

- Bili smo dole i ove i prošle godine. Tada je organizovana prva donatorska večera i izgradili smo dom porodici Savić sa osmoro maloletne dece prošle godine. Ove godine smo bili na polaganju kamena temeljca, obišli smo porodicu Tasić, upoznali se sa domaćinom i ja se iskreno nadam da će u roku od dva meseca kuća biti kompletno završena i da ćemo ih sve zajedno obradovati na useljenju - rekao je Kešelj za TELEVIZIJU KURIR, pa nastavio:

foto: Starsport©

- Kada smo počeli da se bavimo ovim stvarima, prvi put sam zašao u narod, što se kaže. Na Kosovu sam prvi put bio 2013. ili 2014, kada su bile barikade na mostu, Miroslav Raduljica i ja smo se zaputili dole. Posle toga smo organizovali turnir za školarce u Zubinom Potoku, obilazili Zvečan, Kosovsku Mitrovicu i narod koji nas je dole primio i prihvatio kao svoje, i svake godine smo iznova i iznova dolazili. Obišao sam sve manastire, osetio sam tu neku ljubav i vezanost za taj naš prostor dole. Krstio sam i svog prvog sina u manastiru Visoki Dečani, tako da osećam potrebu da svake godine budem prisutan. Izrodila se ideja da probamo tim ljudima malo da pomognemo, da im se nađemo. Najviše im fali malo pažnje od nas iz Beograda i Srbije da vide da nisu sami i da nisu zaboravljeni. Kad smo bili u Šilovu, odigrali smo basket sa devojkama i momcima koji tamo idu u školu. Za njih je to bio radostan momenat i sam taj detalj njihovog osmeha meni pričinjava veliku srecu i zadovoljstvo.

Jedan mesec ja, ostalih 11 neko drugi

Marko Kešelj ima jasnu želju kada se radi o akciji pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji.

foto: Printscreen/ Instagram

- Najviše bih voleo da dođem kao gost kod nekog na donatorsko veče. Nek bude da jedan mesec organizujem ja, a ostalih 11 neko od mojih kolega i prijatelja, i da svi imamo što više povoda da odlazimo dole i pomažemo - predložio je Kešelj, pa dodao:

- Mnogi su se uključili i pomogli, sportisti vole da bude anonimni. Pozivam sve koji su dosad donirali da i ubuduće to rade u što većem broju jer oko nas žive ljudi kojima je pomoć stvarno nepohodna.

Poruka na 7763 i idemo zajedno na useljenje!

Predsednik organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula zadovoljan je drugom donatorskom večerom na kojoj su se prikupljala sredstva za novu kuću porodice Tasić.

- Radovi su već u toku, blizu smo predvidenih 30.000 evra koliko je neophodno za izgradnju i opremanje kuće. Nadam se da ćemo za dve meseca svi zajedno otići dole na useljenje. Hvala i Kuriru zato što već godinama pomažete naš rad. I vi ste veoma zaslužni za ovo što radimo - rekao je Rašula, a mi vas pozivamo da pošaljete sms na broj 7763 i tako pomognete radu ove humanitarne organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track