KURIR OTKRIVA! Vraća se publika na srpske stadione, pa čak i u dvorane! Od oktobra ćete moći DA GLEDATE UŽIVO sport!
Foto: Starsport

APLAUZ

KURIR OTKRIVA! Vraća se publika na srpske stadione, pa čak i u dvorane! Od oktobra ćete moći DA GLEDATE UŽIVO sport!

Fudbal -

Najverovatnije će od 1. oktobra biti odobreno popunjavanje 25 odsto gledališta, ali uz obaveznu meru fizičke distance, saznaje Kurir

Uskoro se vraća publika na srpske stadione, ali i u dvorane. Kako Kurir saznaje, postoje šanse da već 1. oktobra bude doneta odluka da se dozvoli prisustvo navijača na utakmicama!

Za početak, to bi bilo 25 odsto kapaciteta sportskih objekata, uz obavezno postojanje fizičke distance između gledalaca. Neće biti moguće grupisanje navijača, kao što se to desilo prvog puta kada su otvoreni stadioni.

Podsećamo, krizni štab je već po završetku prvog talasa epidemije doneo odluku o povratku publike na fudbalske stadione, ali to nije dugo trajalo. Nepoštovanje mere fizičke distance vrlo brzo je stavilo veto na ovakvu odluku. Sada će se strogo voditi računa o ovom propisu.

foto: Printskrin

Potvrda povratka navijača stići će ukoliko se nastavi povoljna epidemiološka situacija. Naravno, ako bude pogoršanja, biće odložen povratak gledalaca na sportske mečeve.

Svedoci smo da se na fudbalskim mečevima širom Evrope poštuje razmak među gledaocima. Uostalom, između mečeva bez publike i utakmica sa umanjenim kapacitetom stadiona uz poštovanje mera, svakako da je ovo drugo bolji izbor.

foto: Dragana Stjepanović/KK Partizan

Takođe, mečevi u zatvorenim objektima vrlo verovatno će moći da se održe uz prisustvo gledalaca. Mere zaštite i distance se podrazumevaju.

Ovo će biti uslovi

Popunjenost tribina 25%

Obavezno držanje fizičke distance

Nema grupisanja navijača

Spektakl u Kaunasu, gledalaca ima svuda...

Većina evropskih fudbalski liga igra se u prisustvu navijača, ali gotovo da nema zemlje gde je moguć stoodstotni kapacitet stadiona. Tako je u Francuskoj dozvoljeno do 5.000 ljudi, a u nekim zemljama 50 odsto od kapaciteta, a negde samo 200 ili 300 gledalaca.

Protekle nedelje održan je i prvi meč u zatvorenom u prisustvu velikog broja ljudi. Žalgiris i Panatinaikos igrali su u Kaunasu pred 7.500 gledalaca (50 odsto kapaciteta dvorane).

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track