POZNATI POTENCIJALNI RIVALI SRBIJE NA PUTU KA MUNDIJALU: Pogledajte koje su NAJTEŽE i NAJLAKŠE grupe za Orlove! (FOTO)
Foto: Starsport©

MUNDIJAL 2022

POZNATI POTENCIJALNI RIVALI SRBIJE NA PUTU KA MUNDIJALU: Pogledajte koje su NAJTEŽE i NAJLAKŠE grupe za Orlove! (FOTO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je sve potencijalne rivale na predstojećem žrebu kvalifikacionih grupa za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija je pobedom nad Rusijom (5:0) napravila pometnju u šeširima žreba za kvalifikacije za Svestko prvenstvo 2022. godine, pa će tako "baćuške" biti, iznenađujuće u trećem šeširu.

Orlovi su i pre meča sa Rusijom znali da će biti u 2. šeširu, ali nisu znali sve rivale iz trećeg i četvrtog - što je "rešeno" po završetku poslednjeg 6. kola Lige nacija.

Srbija ne može da dobije iz istog šešira selekcije Švajcarske, Velsa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Turske, Slovačke i Rumunije.

U prvom su Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Nemačka, Holandija, Hrvatska, uz još Dansku.

Treći, koji je možda ključan, gde bi trebalo izbeći Ruse, Norvežane i Čehe, a tu su još Mađarska, Republika Irska, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

U četvrtom su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg.

Poslednji šešir čine Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Žreb će biti održan 7. decembra, a kvalifikacije će trajati od 24. marta do 16. novembra 2021. godine i igraće se u četiri termina.

Ono što je najvažnije jeste da pobednici grupa idu u Katar, dok će drugoplasirane selekcije iz 10 grupa, plus još dve iz Lige nacija, igrati baraž.

foto: Starsport©

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track