Lukaš Mura od januara u Parizu za 45 miliona evra

Lukaš Mura od januara u Parizu za 45 miliona evra

Fudbal -
Za Muru su, pored Parižana, bili zainteresovani italijanski Inter i engleski Mančester junajted

Francuski Pari Sen Žermen objavio je na svom sajtu da će fudbaler Sao Paula i reprezentativac Brazila Lukaš Mura od januara sledeće godine igrati za taj klub. PSŽ je sa Murom potpisao ugovor na četiri godine, a mediji su preneli da je Brazilac plaćen 45 miliona evra.

Pari Sen Žermen je u letnjem prelaznom roku doveo Tijaga Silvu i Zlatana Ibrahimovića iz Milana, Marka Veratija iz Peskare i Ezekila Lavecija iz Napolija.

"Leonardo je tražio moje mišljanje o Lukašu, a ja sam mu rekao samo dobre stvari o njemu, ne zato što mi je prijatelj, nego što je poseduje nenormalne tehničke kvalitete. Srećan sam što će igrati sa mnom u PSŽ-u. Biće važan igrač za klub", rekao je Tijago Silva, koji je Murin kolega iz reprezentacije Brazila.

Mura ima 19 godina, on je iz Sao Paula za koji je do sada odigrao 104 utakmice, postigao 26 golova i zabeležio 20 asistencija. On je sa olimpijskom reprezentacijom Brazila na Igrama u Londonu, gde će u subotu u finalu protiv Japana pokušati da prvi put pobede na tom takmičenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track