Zmije odložile početak fudbalske škole u Kuršumliji
Foto: KURIR

Priroda

Zmije odložile početak fudbalske škole u Kuršumliji

Fudbal -
Trava na fudbalskom igralištu u Kuršumliji pokošena je tek juče, a prema Čavićevim rečima, vrućina i korov na igralištu su veoma pogodovali zmijama

Sve pripremne utakmice dečijih škola fudbalskih klubova Kolibri i Kosanica iz Kuršumlije odložene su pošto su se na stadionu u tom gradu pojavile zmije.

"Na tom igralištu verovatno postoje čitava legla zmija, te je neizvestan početak otvorene škole fudbala, u kojoj učestvuju fudbaleri iz Kursumlije i Blaca", rekao je predsednik kluba Kolibri Dobrivoje Čavić agenciji Beta.

"Ja sam ih video, ima smukova i poskoka. Zaista je rizično biti na igralištu. Sada je pokošeno, međutim okolina igrališta je potpuno zarasla u korov, tako da je veoma rizično boravitu na tom igralištu. Verujem da postoje čitava legla zmija", kazao je Čavić.

Ženski fudbalski klub Kolibri koji igra u prvoj ženskoj fudbalskoj ligu, organizuje školu fudbala za 200 devojčica, od sedam do 11 godina, iz Kuršumlije i Blaca. Škola je trebalo da počne 15. avgusta, međutim, zmije su početak odložile. Pripreme su odložili i dečaci-fudbaleri kluba Kosanica.

"Ja zaista ne smem da dovedem toliko dece na ovo mesto. Posle košenja trave, zmije su verovatno ispod tribina, u kućicama za rezervne igrače i u čitavoj okolini. Nije nemoguće videti ih puze i preko igrališta", rekao je Čavić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track