TUMBAKOVIĆ OTKRIO KRIVCA! Žestoka OPTUŽBA bivšeg selektora: Ovaj ČOVEK je napravio HAOS u reprezentaciji Srbije!
Foto: FSS, EPA/Vidar Ruud

DIREKTNO U METU

TUMBAKOVIĆ OTKRIO KRIVCA! Žestoka OPTUŽBA bivšeg selektora: Ovaj ČOVEK je napravio HAOS u reprezentaciji Srbije!

Fudbal -

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković podneo je obiman izveštaj Fudbalskom savezu Srbiju o periodu provedenom na klupi naše najbolje selekcije.

On se dotakao mnogih tema u kojima je izneo je i niz optužbi na račun igrača, ali i određenih ljudi zaposlenih u FSS.

Sada je Tumbaković i javno rekao na koga konkretno misli. U pitanju je Andreja Milutinović, stručnjak za kondicionu pripremu igrača, koji je jedan od najuglednijih u svojoj struci u evropskom fudbalu, a kojeg je FSS zaposlio kao koordinatora za fizičku pripremu i oporavak igrača u svim selekcijama

Tumbaković je istakao kako je tokom svog mandata imao situaciju da mu određeni igrači otkazuju u toku okupljanja i odlaze u svoje klubove pod izgovorom lakših povreda, uz sumnju da su to radili pod uticajem svojeg privatnog trenera.

U izveštaju je naveo imena Luke Jovića, Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Luke Milivojevića, Darka Lazovića, Nemanje Radonjića, na koje je Milutinović imao uticaja i određivao koliko mogu da treniraju i dozirao im opterećenja

"Zbog nedovoljno kvalitetne komunikacije, raspodele posla i odgovornosti koordinatora za fizičku pripremu i oporavak, Andreje Milutinovića, došlo je do pojave paralelnog stručnog štaba i paralelnog trenažnog procesa", podvukao je Ljubiša Tumbaković u izveštaju, koji je u tri dela objavio "Sport klub".

Podsetimo, Milutinović je nedavno potpisao za Dinamo iz Moskve, gde je otišao na poziv Željka Buvača, koji je na poziciji sportskog direktora ovog ruskog premijerligaša.

Kurir sport / Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track