SELEKTOR STIVEN KENI NAKON OBJAVLJENOG SPISKA IRSKE: Niko nije automatski starter
Foto: EPA/Peter Powell

konferencija

SELEKTOR STIVEN KENI NAKON OBJAVLJENOG SPISKA IRSKE: Niko nije automatski starter

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Republike Irske Stiven Keni rekao je danas pred meč sa Srbijom da napadač Troj Perot verovatno neće početi tu utakmicu.

"Pošteno je reći da Troj verovatno neće startovati protiv Srbije. Od kako igra u Čempionšipu i prvoj ligi na pozajmicama, teško postiže golove, ali njegova radna disciplina je izuzetna. Ekipi uvek daje sve. Gledao sam Troja svojim očima u mladjim kategorijama Irske", rekao je Keni lokalnim medijima.

Perot se trenutno nalazi na pozajmici iz Totenhema u ekipi Ispviča, koja igra u trećem rangu.

Selekcija Repbulike Irske gostuje u Beogradu selekciji Srbije, u meču prvog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, 24. marta.

Keni je optimističan u vezi sa šansama Arona Konolija da igra u Beogradu, a u meču protiv Srbije izvesno neće igrati golman Kviven Keleher i igrač sredine terena Džejms Meklin.

Golman Liverpula, Keleher ima stomačnih problema, a Meklin ima povredu stopala.

Selektor Irske govorio je i o statusu odbrambenog igrača Šejna Dafija, koji je u nekoliko situacija postizao važne golove za selekciju.

"Na četiri utakmice protiv dobrih timova postigao je pet golova za reprezentaciju. U životu vam niko ništa ne daje, morate to da zaradite. Traži svoj put i ima dobar stav. Iskustvo na ovom nivou nije nešto što nedostaje Dafiju, ali je trenutno u slaboj formi i mora da se zamisli", rekao je Keni.

Dafi je u septembru prošle godine prešao iz Brajtona na pozajmicu u škotski Seltik.

"Niko nije automatski starter, toga nema u selekciji. Nemam problema da nekoga izostavim, ali ono što ću reći o Dafiju je da znamo da je imao tešku godinu u Seltiku. ;Nikada nije izneverio Irsku, igrao je kad se povredio, znao je da odigra tri utakmice u šest dana. Ne bismo to smeli zaboraviti samo zato što mu je to sada teško", dodao je Keni.

Meč izmedju Srbije i Irske igraće se 24. marta od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track