CRNI DANI ZA BRAĆU MAMIĆ: Posle zatvorske kazne, Hrvatska im oduzima sve!
Foto: AP

presuda je samo početak

CRNI DANI ZA BRAĆU MAMIĆ: Posle zatvorske kazne, Hrvatska im oduzima sve!

Fudbal -

Bivši funkcioner i trener fudbalera Dinama iz Zagreba, braća Zoran i Zdravko Mamić, kao i članovi njihove porodice, nakon pravosnažne presude Vrhovnog suda Hrvatske ostali su – bez svega.

Nakon pravosnažne presude Vrhovnog suda braći Zdravku i Zoranu Mamić, oni će, kao i članovi njihove porodice, ali i bivši poreznik Milan Pernar ostati i bez dela imovine koja pripada državi.

Pravosnažno je utvrđeno kako je Zdravko Mamić krivičnim delom ostvario korist od 52 miliona i 37 hiljada kuna, što postaje državni novac. Takođe, s njegova se računa u banci oduzima 105 hiljada kuna.

Bez novca ostaju i njegove ćerke, Iva i Lucija – s računa se u istoj banci Ivi oduzima gotovo 31 hiljada evra, te još 78 i po hiljada evra s njenog računa u banci, a Zdravkova starija ćerka, Lucija, ostaje bez šest hiljada i 300 eura. Presudom je naloženo svim bankama u kojima su Mamićevi imali račune da u roku od 15 dana prenesu uplate u državni proračun.

"Pokazaćemo da Srbi znaju da igraju fudbal": Piksi konačno otkrio primarni cilj i poručio Od Mamićeve supruge Marine, nadalje, oduzet je i novac, tačnije 21.270 evra i 17 hiljada kuna, koji je nađen u pretrazi njihove porodične kuće. Mamić je ostao i bez novca koji je imao na depozitnom računu u Poštanskoj banci, a radi se o sedam miliona kuna, a novac je još 2015. godine banka prebacila na račun državnog računa.

To nije sve, jer pravosnažnom presudom i nekretnine Mamićevih postaju vlasništvo države. Stan ukupne vrednosti 697 hiljada kuna nalazi se u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, u stambeno-poslovnoj zgradi "Cvjetni" i formalno je vlasništvo Marine Mamić. U istom kompleksu nalazi se još jedan stan supruge Marine utvrđene vrednosti dva miliona i 787 hiljada kuna.

Osim toga, Mamićeva supruga je u Gorskom kotaru kupila manju kuću s dvorištem, potom obližnju ruševnu kuću s dvorištem, a nakon toga i niz okolnih pašnjaka i šuma čime je “napravljeno” imanje na ukupno oko 140 hiljada metara kvadratnih, a na imanju je izgrađena i kuća. No, Mamićevi ostaju i bez toga.

Od Mamića država dobija i stan na Radničkoj cesti, koji je dosad bio vlasništvo bivše supruge Zorana Mamića, Vanje Horvat. Vrednost te nekretnine iznosi više od tri miliona i sto hiljada kuna, a po Vrhovnom sudu kupljena je novcem koji je podizao Luka Modrić.

Mamići ostaju iz bez broda, brojnih automobila i ostalih prevoznih sredstava.

Kurir sport / Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track