SKINUO ZASTAVU ''VELIKE ALBANIJE'' SA DRONA I POSTAO HEROJ NACIJE Sada je bacio Ronalda u očaj i raspametio celu Srbiju! (VIDEO)
Foto: Profimedia/Printscreen

JUNAK

SKINUO ZASTAVU ''VELIKE ALBANIJE'' SA DRONA I POSTAO HEROJ NACIJE Sada je bacio Ronalda u očaj i raspametio celu Srbiju! (VIDEO)

Fudbal -

Iskusni reprezentativac Srbije Stefan Mitrović (30) ponovo je oduševio ljubitelje fudbala u Srbiji.

Mitrović je sa dve neverovatne intervencije u poslednjem minutu utakmice praktično sačuvao bod našoj reprezentaciji protiv moćnog Portugala (2:2).

Stefan Mitrović
foto: Profimedia

Nakon dubinske lopte Ronaldo je plasirao loptu u nebranjeni deo mreže, ali je Stefan Mitrović izbacio loptu sa gol linije, a potom i nakon udarca Feliksa još jednom sjajno reagovao.

Ovaj skromni momak nije želeo da stavlja sebe u prvi plan nakon meča.

"Ne bih izdvajao nikoga, ponosan sam na ekipu, pokazali smo protiv šampiona Evrope da možemo da budemo ravnopravni. Istina, primili smo jeftine golove, ali kad je najteže - mi smo najjači. Čestitam ovom prilikom Mitroviću na rekordu, velika stvar, najviše je dao ovoj generaciji", rekao je Mitrović za "Sport Klub".

Zanimljivo, ovo nije prvi put da se Mitrović nađe u ulozi heroja Srbije.

U oktobru 2014. godine Stefan Mitrović je jednim hrabrim gestom osvojio srca srpskih navijača.

Naime, za vreme utakmice izmđu reprezentacija Srbije i Albanije, gostujući navijači pokušali su da isprovociraju srpske fudbalere i navijače, pa su uz pomoć drona na centar terena u Humskoj pokušali da stave zastavu '' velike Albanije.'' Sve je prekinuo srpski štoper Stefan Mitrović koji je skinuo zastavu i oborio dron, kako bi meč bio nastavljen.

Mitrović je imao za cilj da zastavu odnese do četvrtog sudije kako bi se meč nastavio, međutim, sve to je zasmetalo albanskim fudbalerima koji su ga u tom trenurtku napali. Na terenu je nastao opšti pošto su uleteli i domaći navijači koji su napali albanske fudbalere, koji su kako bi izvukli žive glave, odlučili da se povuku i više ne vrate na utakmicu.

dron, Albanci, Albanija, Srbija, fudbal, Stefan Mitrović
foto: Profimedia

Srbija je kasnije kažnjena zbog loše organizacije utakmice, a Stefan Mitrović je postao heroj nacije.

Ipak, kako je vreme prolazilo, ovo Mitroviću očigledno nije bilo dovoljno da zacementira mesto u nacionalnom timu, pa su ga mlađi zamenili na poziciji štopera. Ipak, bivši selektor Orlova Ljubiša Tumbaković znao je da ceni, kako igračke tako i ove druge manje bitne kvalitete Mitrovića, pa je odlučio da ga vrati u nacionalni tim, a poverenje mu je sada ukazao i novi selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

Inače, Mitrović trenutno nosi dres francuskog Strazbura, a tokom karijere promenio je veliki broj kluba širom Evrope ( Gent, Metalac, Kotrajk, Zvezda, Benfika, Valjadolid, Frajburg...).

Za nacionalni tim debitovao je davne 2004. godine i susret sa Portugalom bio mu je 23. u dresu reprezentacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track