PIKSIJEVI RATNICI GRABE KA MUNDIJALU: Aleksandar Mitrović pokorio Azerbejdžan, Srbija je prva u grupi! VIDEO
Foto: Profimedia

KATAR 2022

PIKSIJEVI RATNICI GRABE KA MUNDIJALU: Aleksandar Mitrović pokorio Azerbejdžan, Srbija je prva u grupi! VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Azerbajdžan u utakmici trećeg kola A grupe kvalifikacija za Mundijal u Kataru rezultatom 1:2

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Aleksandar Mitrović u 16. i 81. minutu.Jedini pogodak za domaćina postigao je Mahmutov iz penala u 58. minuta iz penala.

Nakon tri odigrane utakmice Srbija ima sedam bodova, i nalazi se naprvom mestu u grupi. Drugi je Portugal sa 4 boda, koji u večernjem terminu gostuje Luksemburgu

AZERBEJDŽAN (4-4-2) : Magomedalijev – Medvedev, B. Husejnov, Badalov, Krivotajuk – A. Husejnov, Mahmudov, Ibrahimli, Salahli – Nuriev, Gorbani

SRBIJA (3-4-1-2) : Rajković – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Kostić, Maksimović, Gudelj, Radonjić – Milinković-Savić - Tadić – A. Mitrović.

Sudija: Rajnšrajber( Izrael)

Bio je mrtav umoran. Jedva se kretao po terenu, ali taj čovek ima toliko srce... I srce i levicu! Aleksandar Mitrović postigao je dva evro-gola koja su donela pobedu Srbiju na pakleno teškom gostovanju Azerbejdžanu (2:1).

Sedam bodova posle tri kola. Bilans Srbije predvođene Draganom Stojkovićem na startu kvalifikacija! Sjajno! Ali bila je muka i to velika. Uh, odahnuli smo u 81. minutu. Delovalo je da ćemo opet proklinjati taj Baku, Azerbejdžan, a onda se ukazao Mitar! Magičan šut sa 20 metara završio je u golu domaćina za veliku, ogromnu pobedu Srbije! Ovo je bukvalno bilo važnije od Irske, Portugala... Uostalom trk i radost Dragana Stojkovića posle gola Mitrovića najbolje govore o važnosti tri boda iz Bakua.

Sam meč bio je za zaborav. Igrači Srbije bili su baš umorni od dva teška meča, dugog putovanja i to se videlo u igri.

Prvi gol za Srbiju - Već viđeno. I to mnogo puta. Asistent Tadić, strelac Mitrović. Sjajno je kapiten Srbije izbacio iz igre pola tima domaćin, a Mitrović šut sa 16 metara završio je u golu Azera. Evro-gol broj 1.

Velika greška Filipa Kostića donela je Azerbejdžanu izjednačenje. Potpuno bespotrebno na uglu kaznenog prostora pokupio je igrača Azerbejdžana, sudija je pokazao na belu tačku, a Mahumdov je bio siguran. Srećom, imali smo u timu kralja Aleksandara

KRAJ MEČA!

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Dobar pokušaj Sergej Milinkovića Savića, igraće se još pet minuta.

88. minut - Sam finiš utakmice

85. minut - Dvostruka izmena u ekipi Srbije umesto heroja Mitrovića u igri je Vlahović, a umesto Radonjića u igri je Živković

81. minut - GOOOL, 1:2, MITROVIĆ! Sjajna kombinacija Gudelja i SMS-a, lopta dolazi do Mitrovića, koji se namestio i rezantnim udarcem savladao nemoćnog Magomedalijeva

78. minut - Srbija ponovo pritiska, opasna situacija posle kornera, ali nije uspeo Sergej Milinković Savić.

75. minut - Gudelj je sprečio opasan kontranapad domaćina i dobio žuti karton

74. min. Umesto umornog Tadića u igri je Luka Jović

69. minut - Sjajna akcija Srbije, Radonjić je zavrnuo loptu u sredinu, ali ispred Mitrovića pokupio je golman domaćina

64. minut - Piksi reagovao dvostrukom izmenom, igru su napustili Kostić i Maksimović, a ušli su Živković i Grujić. Zanimljivo je da njih dvojica nisu igrali ni minutu prve dve utakmice.

58. minut - GOL, 1:1, Mahmutov - Azerbejdžan je krunisao laganu terensku inicijativu, Kostić je neoprezno oborio Mahmutova, a isti igrač bio je siguran sa "kreča".

54. minut - Dobar pokušaj Kostića, ali brani Magomedalijev

52. minut - Azerbejdžan je krenuo ofanzivnije u drugom poluvremenu

48. minut - Pokušao je Mitrović dva puta glavom, a potom i nogom u svega prva tri minuta drugog poluvremena

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

1 / 4 Foto: Profimedia

45+1 minut - Spajić dobija žuti karton nakon neopreznog udarca u skoku

45. minut - Igraće se još jedan minut u prvom poluvremenu

42. minut - Pokušao je i Gudelj iz daljine ali lopta odlazi daleko preko gola

38. minut - Mitrović je već treći put je šutirao ka golu Azera. Pokušao je sa ivice šesnaesterca iako je možda bilo bolje da je asistirao usamljenom Tadiću.

35. minut - Dobar pokušaj Tadića sa distance ali šutirao je preko gola.

31. minut - Velika šansa za Azerbejdžan i sjajna odbrana Rajkovića. Nakon greške Spajića koji je loše izveo aut, Pavlović je kratko odbio loptu do igrača Azerbejdžana, koji pronalazi usamljenog Gorbanija, ovaj šutira u donji levi ugao gola Srbije, ali Rajković sjajno brani.

29. minut - Srbija kontroliše ritam utakmice

25. minut - Dobra kombinacija Srbije nakon kornera, pokušao je Pavlović sa penaltika, ali pravo u golmana.

21. minut - Srbija nastavlja da napada i posle postignutog gola

16. minut - GOOOL, 0:1, MITROVIĆ- Sjajna akcija Orlova, Tadić je majstorski uposlio Mitrovića, koji se sjajno oslobodio svog čuvara i plasirao loptu u dalji ugao golmana Magomedalijeva.

10. minut - Prva šansa za Azerbejdžan, nakon prekida sa leve strane, ali srećom Gorbani je bio neprecizan

7. minut - Blaga terenska inicijativa Srbije, domaćin se organizovano brani

3. minut - Miran početak utakmice

1. minut - Utakmica je počela

Srbija, Azerbejdžan
foto: Printskrin

BLOG UŽIVO:

17. 50 - Nekadašnji reprezentativac Azerbejdžana Branimir Subašić upozorio Orlove da ih ne čeka lak posao protiv domaće reprezentacije

17. 35. Poslednji put Srbija je gostovala u Azerbejdžanu 2007 u kvalifikacijama za EP 2008 u Švajcarskoj i Austriji i savladala domaće sa čak 6:1, pa neka se ponovi tako nešto i danas.

17. 15 - U taboru domaćina nije baš najbolja atmosfera

16. 55 - Orlove ne očekuje lak meč protiv nezgodnog domaćina. To najbolje zna nekadašnji golman Zvezde Saša Stamenković koji skoro deceniju živi u ovoj zemlji

16.32 - Poznat je i sastav Srbije:

Rajković - Spajić, Mitrović, Pavlović - Kostić, Gudelj, Maksimović, Radonjić - SMS - Tadić, Mitrović

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi opredelio se za nekoliko izmena u sastavu u odnosu na meč sa Portugalom.

Najveća je svakako da će umesto Dmitrovića na golu stajati Rajković, suspendovanog Milenkovića zameniće Spajić, a umesto Vlahovića meč će početi Maksimović

Sudeći po meču sa Portugalom ovo će biti formacija 3-4-1-2. gde će Sergej Milinković Savić igrati iza Tadića i Mitrovića.

16.15 - Srbija je stigla u glavni grad Azerbejdžana još u nedelju, a lepo vreme u ponedeljak iskorsitili su za šetnju prestonicom ove države Bakuom

Srbija je stigla u Baku na krilima pobede protiv Irske (3:2) i remija sa Portugalom (2:2) i dobre igre, posebno u drugom poluvremenu duela protiv zvaničnog šampiona Evrope.

"Ekstremno teška utakmica i ekstremno težak protivnik čekaju nas u Azerbejdžanu i sa tim saznanjem moramo da uđemo u utakmicu i završimo je na način na koji želimo", izjavio je Dragan Stojković Piksi u najavi meča.

On je istakao da će ekipa pokazati ozbiljan pristup i da posle dobrih igara protiv Irske i Portugala sada ima još veću obavezu da nastavi tako i usreći navijače Srbije.

Piksi
foto: FSS

"Ovo što smo prikazali u poslednje dve utakmice je dobar putokaz, vidim i da su navijači zadovoljni. Mogu da obećam da ćemo se uvek boriti, igrati za gol više, biti tim koji uvek napada i ne boji se nijedne ekipe, uz sav respekt prema svima", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, ne postoji nijedna laka utakmica.

"Igrači su dovoljno pametni, znaju šta je potrebno da rade, bez obzira na ime protivnika, a sa moje strane će dobiti sve potrebne informacije", dodao je Stojković.

Utakmica Azerbejdžan - Srbija igra se od 18 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track