ON POZNAJE AZERBEJDŽAN U DUŠU! Branimir Subašić za Kurir: Daleko smo od toga da nam se ponovi 2003. godina!
Foto: Profimedia

Iz prve ruke

ON POZNAJE AZERBEJDŽAN U DUŠU! Branimir Subašić za Kurir: Daleko smo od toga da nam se ponovi 2003. godina!

Fudbal -

Odigrao je 40 mečeva za reprezentaciju Azerbejdžana i postao legenda tamošnjeg fudbala. Postigao je sedam golova, a koliki je to uspeh možda se najbolji vidi iz podatka da su igrači Azera dali samo dva gola na prethodnih sedam mečeva...

Pravog naslednika Branimira Subašića očito da nemaju. Ali ih treba shvatiti i te kako ozbiljno. Nekadašnji napadač bio je u čarteru sa Orlovima na letu za Baku, a za Kurir je pričao o predstojećem meču. Ako neko poznaje dobro prilike u azerbejdžanskom fudbalu to je defitivno Subašić.

Kako izgleda današnji tim Azerbejdžana?

- Tvrda, baš nezgodna ekipa. Možda je to fraza, ali verujte danas nema loših reprezentacija. Azerbejdžan nikako ne treba potceniti. Gledao sam ih na na nekoliko mečeva i glavni utisak mi je da se radi o izuzeto tvrdoj ekipi u defanzivi, jako dobre se brane - počeo je priču Branimir Subašić za Kurir.

A, kako vam deluje reprezentacija Srbije?

- Imamo baš neku posebnu energiju. Fenomenalno mi sve to izgleda.

Utisak je da velike zasluge za to odlaze na račun Piksija.

- Slažem se. Bio sam u avionu sa našom ekipom, atmosfera je zaista dobra, prava ona pozitivna, što je preduslov da imamo rezultate. Vidim da se vraća polako poverenje ljudi u reprezentaciju. Raduje me to. Moramo da budemo domoljubi, da volimo svoju zemlju.

Azerbejdžan je znao da nas i te kako iznenadi u prošlosti?

- Mislim da samo daleko od toga! Ponoviću, nikako ne smemo da ih potcenimo, ali ne verujem da će se ponoviti slučajevi iz 2003. godine, kada smo jednom igrali nerešeno, a jednom poraženi od Azerbejdžana - jasna je poruka nekadašnjeg golgetera.

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track