REAL NA KORAK OD POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA: Kraljevska partija Madriđana protiv Liverpula! Siti u nadoknadi do pobede nad Borusijom
Foto: EPA/Kiko Huesca

REAL NA KORAK OD POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA: Kraljevska partija Madriđana protiv Liverpula! Siti u nadoknadi do pobede nad Borusijom

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu ekipu Liverpula sa 3:1, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Dva gola za Real postigao je Žunior Vinisijus u 27. i 65. minutu, a jedan Marko Asensio u 36. minutu. Strelac jedinog pogotka za Liverpul bio Mohamed Salah u 51. minutu.

Real je dominirao u prvom poluvremenu, uputio je 13 udaraca ka golu rivala, dva puta je pogodio mrežu "redsa", dok Liverpul nijednom nije zapretio. ; Ekipa Zinedina Zidana povela je u 27. minutu golom Vinisijusa Žuniora, posle sjajnog pasa Tonija Krosa, da bi devet minuta kasnije Asensio duplirao prednost Reala.

Kros je ponovo poslao dugačak pas, loptu je glavom zakačio Trent Aleksander-Arnold i poslao je pravo na nogu Asensija koji je lako prebacio preko Alisona.

Liverpul je mnogo konkretnije počeo drugo poluvreme i posle samo šest minuta smanjio je rezultat na 2:1, a strelac je bio Salah koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru posle šuta Dijoga Žote.

Konačan rezultat postavio je Žunior Vinisijus u 65. minutu. Karim Benzema je lepo sačuvao loptu, poslao je do Luke Modrića, a on do Žuniora koji je po drugi put savladao Alisona.

U drugom susretu večeri Mančester siti je kao domaćin pobedio Borusiju Dortmund sa 2:1.

"Gradjani" su poveli u 19. minutu golom Kevina De Brujnea, na asistenciju Rijada Mareza, izjednačio je Marko Rojs u 84. minutu, a pobedu Sitiju doneo je Fil Foden u 90. minutu.

Revanš mečevi se igraju 14. aprila u Liverpulu i Dortmundu.

1 / 8 Foto: EPA/Peter Powell

Tok mečeva:

Real Madrid - Liverpul 3:1,

Mančester siti - Borusija Dortmund 2:1,

Kraj mečeva!

90. minut - Foden vraća prednost Sitiju i verovatno donosi pobedu svojoj ekipi u ovom meču.

84. minut - Rojs donosi egal u Mančesteru.

65. minut - Ponovo je pogodio Vinisijus i ponovo dva gola više za domaće.

51. minut - Salah smanjuje zaostatak Liverpula u Madridu.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Okončan je prvi deo igre.

36. minut - Asensio duplira prednost Madriđana protiv Liverpula.

32. minut - Brih po drugi put ne svira penal u veoma sumnjivoj situaciji, čak nije želeo ni da pogleda VAR!

27. minut - Žunior Vinisijus donosi prednost Realu u Madridu.

19. minut - De Brujne donosi vođstvo Sitiju protiv Borusije.

1. minut - Utakmice su počele!

Sastavi:

sastavi
foto: Flashscoore
sastavi
foto: Flashscoore

Harizmatični menadžer Liverpula, Nemac Jirgen Klop, oduševio je španske novinare na konferenciji za medije pred duel sa Real Madridom.

Real Madrid i Liverpul odigraće večeras u prestonici Španije prvi meč četvrtfinala Lige šampiona (21.00).

Biće to prvi sudar evropskih velikana posle čuvenog finala Lige šampiona 2018. godine.

Raspoloženi trener Redsa govorio je na konferenciji za medije o tom bolnom porazu u velikom finalu, povredi Salaha posle grubog starta Serhija Ramosa, ali i svojim planovima za budućnost.

Naime, španske novinare je zanimalo da li mu je krivo što nije vodio Real Madrid i da li bi voleo da jednog dana radi kao trener u španskoj Primeri. Usledio je urnebesan odgovor Nemca:

"Ako na kraju karijere na listi klubova koje sam vodio budu samo Majnc, Borusija Dortmund i Liverpul, to neće biti loše. Mislim da mi neće biti krivo što nisam trenirao Real, mada bi i to bilo lepo. Kao što bi bilo lepo i živeti ovde. Mslim da bih mogao da vodim bilo koji od tri najveća kluba, ali moj španski jezik je očajan. Jedva znam da naručim pivo na vašem jeziku. Zato bi Majorka bila baš po mojoj meri. Bilo bi sjajno živeti tamo, ona klima...".

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas pred meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Liverpula, da je svaka sledeća utakmica za njegov tim najvažnija u sezoni.

"To je nokaut faza, finale, koje će se igrati 180 minuta ili više. Znamo šta sledi, ali koncentrisani smo samo na sutrašnju utakmicu. To je najvažnija utakmica u sezoni, jer je sledeća koju imamo", rekao je Zidan, preneo je sajt takmičenja.

Zidan je dodao i da ne razmišlja o prošlosti i finalu Lige šampiona iz 2018. godine, kada je Real sa 3:1 u Kijevu savladao ekipu Liverpula.

"Liverpul je zaista kompletan tim. Njihove sve linije su dobre i generalno su dobra ekipa. Igraju dobro kao tim. Obe ekipe imaju problem sa igračima koji nedostaju, ali to se uvek događa u fudbalu, a snaga dolazi iz tima", naveo je on.

Prva četvrtfinalna utakmica Lige šampiona između Reala i Liverpula igra se u utorak u Madridu na stadionu "Alfredo di Stefano" od 21 čas.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da klub ne namerava da potroši na jednog fudbalera više od 100 miliona funti, ali da bi to mogao da učini ako bude neophodno.

"Klub je za sada odlučio da ne potroši blizu 100 miliona funti ili više od 100 miliona funti na jednog igrača. Možda će se to dogoditi u budućnosti, kada klub odluči da je neophodno unaprediti ekipu za narednih pet ili 10 godina. Ali za sada, klub, organizacija, uprava, sportski direktor - odlučili su da to ne uradimo i zbog toga nismo ni uradili", rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Brojni evropski klubovi zainteresovani su za napadača Borusije iz Dortmunda Erlinga Halanda, za koga nemački klub traži najmanje 150 miliona evra. Halandovi predstavnici su prošle sedmice bili na pregovorima u Barseloni i Madridu oko mogućeg transfera, a za mladog Norvežanina zainteresovan je i Siti.

Gvardiola je nedavno rekao da Siti ovog leta najverovatnije neće kupiti nijednog napadača pošto su svi preskupi.

Na pitanje o Halandu, Gvardiola je rekao: "Ne znam. To je pitanje za Borusiju Dortmund i njegovog agenta".

"Razumem da ljudi pitaju o Halandu, on je izuzetan napadač, ali neprikladno je da govorim o njemu", naveo je španski trener.

Siti se ove sezone plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, četvrtu godinu uzastopno, ali je prethodne tri sezone takmičenje završavao u toj fazi. Ekipa je i dalje u igri za četiri trofeja ove sezone, a Gvardiola je rekao da forma iz ostalih takmičenja nije relevantna.

Prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona Siti igra u utorak od 21 sat u Mančesteru protiv Borusije Dortmund.

"Zašto bismo osvojili ostala takmičenja samo zato što smo vodeća ekipa u Premijer ligi? Jedino o čemu brinemo je da pokušamo da pobedimo u toj utakmici. Da pobedimo u tom meču, posle toga ide Lids, a posle toga idemo u Dortmund da pobedimo tamo", naveo je Gvardiola.

"Ako igramo dobro i zaslužimo, proći ćemo dalje. Ako ne, pokušaćemo sledeće sezone", dodao je trener Mančester sitija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track