Najnovije vesti

BAVARCE NE ZANIMA SUPERLIGA! Rumenige: Bajern pozdravlja reforme Lige šampiona!
Foto: AP

direktor bajerna

BAVARCE NE ZANIMA SUPERLIGA! Rumenige: Bajern pozdravlja reforme Lige šampiona!

Fudbal

Ne verujem da će osnivanje Superlige na bilo koji način rešiti finansijske probleme evropskih klubova koji su nastali zbog pandemije korona virusa, izjavio je izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

"Upravo suprotno, verujem da svi klubovi u Evropi treba solidarno da rade na tome da se troškovi, a posebno troškovi na ime plata igrača i provizije agenata, dovedu u ravan sa zaradama kako bi evropski fudbal bio racionalniji", istakao je Rumenige za klupski sajt.

Bajern nije među grupom klubova koji su formirali Superligu, a Rumenike ističe da bavarski klub podržava najavljene reforme Lige šampiona od strane Evropske fudbalske unije (UEFA), koje su ostale u senci posle objave o formiranju novog takmičenja.

"Uvereni smo da trenutna struktura u svetu fudbala garantuje sigurne osnove. Bajern pozdravlja najavljene reforme Lige šampiona jer veruje da je to pravi korak ka daljem razvoju evropskog fudbala. Izmenjena grupna faza doprineće većim uzbuđenjima i emotivnom iskustvu koje donosi ovo takmičenje", zaključio je Rumenige.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...