OGLASILA SE I SUPERLIGA SRBIJE: Rezultat ne smemo zameniti novcem
Foto: Printskrin

saopštenje

OGLASILA SE I SUPERLIGA SRBIJE: Rezultat ne smemo zameniti novcem

Fudbal -

Povodom odluke grupe bogatih evropskih klubova da formiraju zatvoreno takmičenje pod nazivom Superliga Evrope, bez nadzora UEFA ili FIFA, Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije saopštila je da u potpunosti podržava stav UEFA, Fudbalskog saveza Srbije i udruženja Evropskih liga (EL).

"Projekti koji se zasnivaju isključivo na materijalnom interesu nemaju za cilj unapređenje fudbalske igre, oko koje smo svi okupljeni, vec uništavanje svega što predstavlja suštinu sporta. Više nego ikad, potrebna je solidarnost i uspostavljanje takmicarskog balansa medu klubovima, koji ce smanjiti ionako vec veliku razliku izmedu "malih i velikih" ili "bogatih i siromašnih", dok se ovakvim postupcima taj jaz još više produbljuje", navodi se na sajtu takmičenja.

Institucionalno zalaganje i rešavanje problema uz poštovanje svih fer-plej i sportskih principa odavno je utemeljeno u vrednostima funkcionisanja fudbalskih organizacija i kao takvo jedino ispravno mora i ostati, smatraju u Zajednici.

"Fudbalska igra ne trpi podele i zadatak svih nas je da takve principe očuvamo i radimo na uspostavljanju što većeg balansa u svim takmičenjima, kao što to čine svi članovi naše fudbalske porodice. Ostvareni sportski rezultat, kao jedino merilo uspeha, ne sme biti zamenjen novcem. Želje pojedinaca da bogate učine još bogatijim ne mogu zameniti solidarnost i zajedništvo među članovima najveće sportske porodice na svetu", zaključuje se u saopštenju.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track