RADE BOGDANOVIĆ PONOVO IZDOMINIRAO: Na EP nije otišao samo onaj ko nije imao za kartu! Luis Enrike NIJE ČIST U GLAVU!
Foto: Printscreen

Legendarni as za kurir

RADE BOGDANOVIĆ PONOVO IZDOMINIRAO: Na EP nije otišao samo onaj ko nije imao za kartu! Luis Enrike NIJE ČIST U GLAVU!

Fudbal -

Na Evropsko prvenstvo nije otišao samo onaj koji nije imao za kartu. Ne znam više ni gde se sve igra, toliko utakmica u toliko gradova, a sve zbog sponzora, reklama. Razvodnjeno do krajnjih granica - ovim rečima počeo je Rade Bogdanović priču za Kurir o tekućem EURO.

I nastavak je bio potpuno jasan:

- U svim reprezentacijama matorci vode glavnu reč! A, vidim piše se otkrovanje prvenstva, Robin Gosens, levi bek od 27 godina?! Ma, dajte... Pa, nekada je Euro izbacivao klince od 20, 21 godine, ubojite napadače, buduće zvezde, a šta je ovo sada - s pravom se pita Bogdanović.

A, gde smo mi u celoj priči. Ona Škotska što nas izbaci, zaista je delovalo preskromno...

- Iskren da budem, čim nismo otišli, znači da nam tamo nije ni mesto! Imali smo peh, prazne tribine, pa i oko sastava... A, penali su uvek rulet. Škoti su jako disciplinovani i odgovorni. Poraz od Hrvatske je rezultat toga što su morali da igraju ofanzivnije i napadnu rivala, a oni to ne znaju. Obzirom da su Hrvati talentovaniji razvalili su ih na terenu!

Luis Enrike
foto: Reuters

Spisak selekcija koje su razočarale je podugačak.

- Španija, istočni blok... Jesu Španci podmladili reprezentaciju, ali... Imaju selektora koji nije čist u glavu, obzirom da je ostavio Serhija Ramosa kod kuće. Bez obzira da li je u formi ili ne, taj čovek je morao da bude na EURO. To je sramota za selektora i savez da ga ne povedu. Ramos je uvek motivisan, a igra i dalje na vrhunskom nivou.

Tri reprezentacije od koji se ne očekuje da budu "turisti", imale su tu ulogu...

- Reprezentacije sa istoka su me totalno razočarale. Rusi, Ukrajinci i Turci. Mada kada im vidim kadar koji ih vodi. Ševčenko za pomoćnika stavi Italijana Tasotija i onda naravno totalna defanziva. Čoveku u veznom redu igraju tri od četiri levaka?! Da ne pričam što Zinčenko u Sitiju igra beka, a u reprezentaciji organizora igre. Od Rusa nismo imali preterana očekivanja, ali da prime sedam komada od Belgije i Danske, pa nismo baš ni to očekivali.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track