NAJLUĐI TRENER NA BALKANU ŽELI DA SRUŠI ZVEZDU: Zbog kocke je bio izbačen iz rumunskog fudbala i NIJE SE OPAMETIO! VIDEO
Foto: Profimedia

ENGLEZI GA DOBRO PAMTE

NAJLUĐI TRENER NA BALKANU ŽELI DA SRUŠI ZVEZDU: Zbog kocke je bio izbačen iz rumunskog fudbala i NIJE SE OPAMETIO! VIDEO

Fudbal -

Jedan od najkontroverznijih trenera sa Balkana predvodi rumunskog šampiona.

Zvezda nakon šokantne eliminacije od moldavskog Šefira Crvena zvezda u utorak (21.00) igra protiv rumunskog Kluža prvi meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Klub iz Transilvanije sa klupe vodi "problematični" 50-godišnji fudbalski stručnjak Marijus Šumudica.

Marijus Šumudica
foto: Profimedia

Ovaj iskusni stručnjak poznat je kao čovek koji nema dlake na jeziku. Istrajan je i izuzetno tvrdoglav u vezi sa svojim uverenjima toliko da nervira ljude oko sebe.

Šumudica je rođen u Bukureštu. Imao je solidnu fudbalsku karijeru. Igrao je u Portugaliji, Mađarskoj i na Kipru. Karijeru je završio u Goriji iz Bistrice i 2005. je odmah uplovio u trenerske vode. Počeo je u svom Rapidu iz Bukurešta.

Vodio je brojne rumunske klubove, mahom u prvoj ili drugoj ligi.

Marijus Šumudica
foto: Profimedia

Najveći uspeh ostvario je 2016. godine, kada je sa malim klubom Astra Đurđu postao šampion Rumunije i kasnije eliminisao engleski Vest Hem iz kvalifikacija za Ligu Evrope..

Na uspehe koje je ostvario te 2016. godine senku je bacio jedan veliki skandal čiji je glavni akter bio ovaj rumunski sručnjak.

Šumudica je izbačen iz rumunskog fudbala na šest meseci zbog klađenja.

U Rumuniji je zabranjeno da se igrači i treneri klade, a aktuelni trener Kluža je uhvaćen kako uplaćuje novac na mečeve rumunske lige, Lige šampiona i Lige Evrope. Dobio je suspenziju i kaznu od 24.000 evra.

Međutim, nije se opametio. Nekoliko meseci kasnije novinari su ga uhvatili kako se kladi na tenis i trke pasa, pa je na jednoj naslovnici osvanuo naslov: "Zavisnik".

Nakon medijske hajke odlučio je da napusti rumunski fudbal i preseli se u Tursku. Vodio je Kajzeri, pa je otišao u Saudijsku Arabiju, a onda se ponovo vratio u Tursku.

Zanimljivo, dok je radio u Saudijskoj Arabiji, jednom prilikom sukobio sa navijačem svog tima tokom meča. Nudio mu je da preuzme njegovu ulogu u vođenju tima posle silnih kritika koje je dobio.

Ovaj kontroverzni stručnjak je nedavno otkrio da voli Srbe. Kada je Kluž igrao protiv Borca u kvalifikacijama za Ligu šampiona dao je izjavu koja je odjeknula u regionu.

"Imao sam priliku tokom trenerske karijere da radim sa dosta srpskih fudbalera. Oni su svi vrele krvi kao i mi Rumuni. Postoje velike sličnosti između naša dva naroda, tako da se radujem što igramo pred srpskim navijačima", rekao je Rumun.

Marijus Šumudica
foto: Profimedia

Kurir sport/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track