SAM SEBE PREGAZIO KOLIMA, ZATVOR, ŠARGAREPA, AFTERŠEJV... Poznati fudbaleri ne biraju način da se povrede, neki su baš bizarni!
Foto: Profimedia

neverovatno

SAM SEBE PREGAZIO KOLIMA, ZATVOR, ŠARGAREPA, AFTERŠEJV... Poznati fudbaleri ne biraju način da se povrede, neki su baš bizarni!

Fudbal -

Švedski fudbaler, Rami Kaib, doživeo je jednu od bizarnijih povreda u istoriji, a njegov slučaj nas je naveo da se prisetimo sličnih nezgoda u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu

Kaib je član holandskog Herenvena, a zbog povrede će propustiti narednih nekoliko nedelja. Naime, saigrač Filipa Stevanovića je dobio jak udarac na jednoj od utakmica u prvenstvu Holandija, ali nije to razlog njegovog odsutstva, već prelom vilice.

Defanzivac je doživeo ozbiljan peh dok je jeo sirovu šargarepu i takav način povrede je svakako jedan od najčudnijih za koje znamo.

Ali, kakve su ostale povrede koje će ostati upamćene?

Frenki de Jong

Fudbaler Barselone je 2020. godine igrao utakmicu protiv Napolija u Ligi šampiona sa zavijenom šakom, a nakon utakmice je objavio fotografiju na kojoj se vidi da je jedna šaka duplo veća od druge. Pa, iako su navijači pomislili da je u pitanju ozbiljnija povreda, možda i neki prelom, u pitanju je bio ubod pčele i alergična reakcija.

Kris Smoling

Dok je bio član Mančester junajteda, defanzivac je bio na odmoru u Baliju kada je došlo do povrede. Prema prvim informacijama, Engleza je opekla meduza dok je surfovao, međutim, kasnije je otkrivena istina. Smoling se usled velike vrućine onesvestio i tom prilikom snažno udario glavom, zbog čega neko vreme nije bio na raspolaganju svojoj ekipi.

Santjago Kanizares

Čuveni španski golman je 2002. godine trebalo da putuje sa reprezentacijom na Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji, ali... Kanizares, koji je tada branio za Valensiju propustio je Mundijal zbog povrede tetiva na stopalu. Golmanu je iz ruku ispala boca afteršejva, a ostalo je istorija.

Dejvid Bati

Bivši fudbaler Lidsa je imao problema sa kolenom zbog kojeg nije igrao, a u trenucima kada je trebalo da se oporavlja od povrede doživeo je novu. Dvogodišnja ćerka je svojim triciklom prešla preko noge fudbalera, što je odložilo povratak na teren.

Brajan Robson

Nekadašnji reprezetnativac Engleske je tokom Svetskom prvenstvu 1990. godine imao zadatak da probudi čuvenog Pola Gaskonja. Ali, kako nije imao uspeha, odlučio je da se posluži radikalnom merom. Podigao je krevet kako bi saigrača izbacio iz istog, ali na njegovu žalost nogar kreveta je ispustio na svoj nožni palac i tako ga je polomio.

Karlos Tevez

Legenda Boke Juniorsa je 2018. godine išao u posetu bratu u zatvor, a tamo je ušao u raspravu sa zatvorenicima koja je prerasla u fizički obračun. Zbog problema sa mišićem, medicinsko osoblje kluba mu nije dozvolilo da igra na sledećoj utakmici.

Alan Rajt

Ne previše poznati levi bek je povredio koleno na potpuno neverovatan način. On je zbog povrede morao da pravi pauzu, a povredio se pokušavajući da dohvati papučice u svom Ferariju. Alan Rajt je visok 163 centimetara.

Kevin Kajl

Dok je igrao za Sanderlend, Kevina su mogli da vide kako čudno hoda, a trening i trčanje su u tim trenucima za njega bili nemoguća misija. Osmomesečni sin je oborio činiju sa ključalom vodom po preponama svog oca.

Dejvid Džejms

Nekadašnji golman Liverpula, Vest Hema, Mančester sitija i drugih klubova je imao dve bizarne povrede. Prvi put je Džejms istegao mišić dok je pokušavao da dohvati daljinski, a drugi put je na listu stigao nakon što je povredio rame tokom pecanja.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track