ZVEZDA ĆE IGRATI ČETVRTFINALE LIGE EVROPE! Specijalizovani sajt tvrdi: Takmičenje osvaja posrnuli VELIKAN!
Foto: Pritnscreen

projekcije

ZVEZDA ĆE IGRATI ČETVRTFINALE LIGE EVROPE! Specijalizovani sajt tvrdi: Takmičenje osvaja posrnuli VELIKAN!

Fudbal -

Crvena zvezda je sa dve pobede i maksimalnih šest bodova jednom nogom zakoračila u evropsko proleće.

Podsetimo dalje će iz svake grupe plasirati dva prvoplasirana tima, dok će treći nastaviti takmičenje u Ligi konferencija.

Takođe prvoplasirani tim iz svake grupe direktno će se plasirati u osminu finala, dok će drugi morati da igra šesnaestinu finala sa trećim iz Lige šampiona.

Već se prave i prve projekcije pa je specijalizovani sajt projects.fivethirtyeight daje Zvezdi 83 odsto šansi za drugi krug i čak 58 odsto za plasman u osminu finala!

Da će crveno-beli napraviti podvig i doći do četvrtfinala, verovatnoća je sasvim solidnih 16 odsto, četiri odsto za polufinale, 1 odsto za finale i manje od 1 odsto za osvajanje Lige Evrope.

Zvezda, Ludogorec
foto: Starsport

Zanimljivo je Zvezdi se daju veće šanse za plasman u četvrtfinale nego što ih imaju Dinamo Zagreb, Galatasaraj, Sparta Prag, Klub Briž, pa čak i brojni klubovi iz Lige šampiona koji bi mogli da nastave takmičenje u Ligi Evrope, poput Milana, Viljareala, Intera...

Inače, po ovoj kalkulaciji, najveći favorit za osvajanje Lige Evrope je - Barselona!

Velikan iz španske pokrajine izgubio je prva dva meča u Ligi šampiona pa mu američki analitičari predviđaju selidbu u Ligu Evrope, mada, kako igraju i treće mesto je pod velikim znakom pitanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track