RONALDO JEDNOG SAIGRAČA NE MOŽE DA PODNESE! Raskol u svlačionici Junajteda: Od prvog dana ne pričaju, ne dodaju loptu jedan drugom
Foto: Profimedia

Pucaju po šavovima

RONALDO JEDNOG SAIGRAČA NE MOŽE DA PODNESE! Raskol u svlačionici Junajteda: Od prvog dana ne pričaju, ne dodaju loptu jedan drugom

Fudbal -

Mančester junajted od starta sezone ne igra onako kako se očekuje od njega.

Poslednja utakmica bila je ujedno i najveća blamaža u sezoni, teški poraz na Old trafordu od svog večitog rivala Liverpula (0:5).

Odjeci te utakmice jiš uvek su u centru pažnje sportske javnosti, pa se tako izvlače razne statistike i analiza govora tela fudbalera.

Jasno je da je u prvom planu Kristijano Ronaldo.

Američki ESPN tako donosi priču o raskolu u svlačionici Crvenih đavola, posebno o odnosu Ronalda i Mejsona Grinvuda.

Portugalac po dolasku na Old traford igra u špicu napada, a Grinvud po krilu. Ronaldo kao špic očekuje asistencije, da mu sa krila serviraju lopte za gol, dok je Grinvudov stil na krilu sličan nekadašnjem Ronaldovom, da završava akciju, a ne da traži centarfora. Stoga i postoji animozitet Kristijana prema 20-godišnjem saigraču.

Grinvud u sezoni je postigao četiri gola, i to na startu sezone u prva tri kola dok nije bilo Ronalda i dok je on igrao špica. Ronaldo je zaigrao od 4. kola, postigao tri gola u prve dve utakmice, a zatim je usledio post od četiri utakmice. Ipak, Portugalac može da se pohvali efikasnošću u Ligi šampiona, gde je u sva tri kola dao po gol Jang Bojsu, Viljarealu i Atalanti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track