JA SAM FUDBALER I GEJ! Priznao svoju seksualnost i izazvao REVOLUCIJU, ne želi da se skriva! VIDEO
Foto: Printscreen

hrabra odluka

JA SAM FUDBALER I GEJ! Priznao svoju seksualnost i izazvao REVOLUCIJU, ne želi da se skriva! VIDEO

Fudbal -

Fudbaler australijskog prvoligaša Adelejd Junajteda Džoš Kavalo otkrio je da je homoseksualac.

Njegova video poruka je brzo postala viralna na društvenim mrežama.

"Zdravo svima, Džoš Kavalo ovde. Imam nešto lično što želim da podelim sa svima. Ja sam fudbaler i ja sam gej", počeo je Kavalo u video poruci.

Ova vest je brzo odjeknula u svim većim medijima širom sveta.

"Bio je dug put do ove tačke u mom životu, ali ne mogu da budem srećniji zbog moje odluke da ovo objavim. Borio sam se sa svojom seksualnošću već šest godina i drago mi je da sam se toga rešio. Za ljude koji me lično znaju, znate da sam introvertna osoba. Uvek sam osećao potrebu da se krijem, jer sam se stideo. Krio sam ko sam, kako bih ostvario svoj san kao klinca, da igram fudbal i budem tretiran jednako, što se nikada nije činilo realnim", objasnio je Kavalo.

On je potom otkrio kako mu je bilo kao gej fudbaleru dok se nije znalo za njegovu seksualnu pripadnost.

"Kao gej fudbaler, naučio sam da skrivam svoja osećanja kako bih bio 'u kalupu' profesionalnog fudbalera. To su dva sveta koja se ranije nisu susretala. Odrastao sam misleći da se o ovoj temi nikada ne govori."

Kavalo nije jedini otvoreno priznati homoseksualac u fudbalu, ali je trenutno jedini koji igra u prvom rangu neke države.Džoš ima 21 godinu i igra u veznom redu za klub iz australijske A lige.

Tomas Hiclšperger je do sada najpoznatiji fudbaler koji je priznao da je homoseksualac, ali je nekadašnji reprezantativac Nemačke i bivši igrač Aston Vile, Lacija, Vest Hema, Štutgarta i Evertona to potvrdio tek po završetku karijere.

"Želim da napravimo promenu, da pokažemo da su svi dobro došli u fudbalu i da zaslužuju pravo da budu autentični", poručio je Džoš Kavalo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track