SVE JE U LUKINIM RUKAMA: Srbin glavna vest na naslovnicama u Španiji! DA LI JE KONAČNO DOČEKAO SVOJIH 5 MINUTA?!
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

ANALIZA ŠPANACA

SVE JE U LUKINIM RUKAMA: Srbin glavna vest na naslovnicama u Španiji! DA LI JE KONAČNO DOČEKAO SVOJIH 5 MINUTA?!

Fudbal -

Reprezentativac Srbije, Luka Jović, ove sezone je odigrao manje utakmica, ali više minuta za reprezentaciju Srbije nego za Real Madrid.

Napadač već dve sezone ima ozbiljne probleme da u "kraljevskom klubu" igra standardno, međutim ima naznaka da će se konačno naći u prvoj postavi madridskog kluba.

Naime, Jović će po svemu sudeći predvoditi napad Madriđana na meču protiv Elčea.

Luka je završio na naslovnoj strani uglednog španskog lista "AS".

"U Jovićevim rukama" i fotografija srpskog asa preko cele naslovnice madridskog lista.

U tekstu se navodi da Karim Benzema neće igrati na ovom meču i da će mesto u startnih 11 konačno dobiti srpski reprezentativac.

Zanimljivo, o Luki Joviću je pisala i "Marka", ugledni dnevni list koji se najviše bavi fudbalom. Doduše, oni imaju drugačiji pogled od "Asa" po pitanju Srbina.

Novinar koji je izdvojio vreme da napiše tekst o srpskom reprezentativcu poručio je da ni Karlo Anćeloti ne može da pokrene Jovićevu karijeru u Real Madridu.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta je od 13 utakmica Real Madrida ove sezone u La Ligi i Ligi šampiona, igrao na pet mečeva, a na njima je sakupio tek 89 minuta.

Nijednom nije bio starter, a najveću priliku je dobio na gostovanju Espanjolu, kada je za 29 minuta na terenu upisao asistenciju kod gola Reala u porazu rezultatom 2:1.

Novinar ističe da su samo dvojica igrača kod čuvenog Italijana imala manju minutažu ove sezone i da su to Antonio Blanko i Marselo. U poslednjem kolu su se Madriđani mučili protiv Osasune, ali čak i tada Jović nije dobio šansu.

Kao džokeri su u igru ušli Eden Azar, Rodrigo i već pomenuti Marselo, ali utakmica je završena bez golova. Sledeća tri kola Real će igrati protiv Elčea, Granade i Raja Valjekana, a očekuje se da će Karim Benzema od Anćelotija dobiti malo odmora, kako bi bio potpuno spreman za jače protivnike.

Međutim, iako Jović dobije šansu u tim mečevima, pitanje je da li će legendarni trener nastaviti da veruje Srbinu koji je, otkako je počelo prvenstvo Španije, više igrao na utakmicama reprezentacije, iako je u opticaju bilo znatno manje mečeva.

Učinak Jovića ove sezone u klubu:

LA LIGA

Alaves - Real 1:4, 1 minut

Levante - Real 3:3, 8 minuta

Valensija - Real 1:2, 12 minuta

Real - Majorka 6:1, 10 minuta

Espanjol - Real 2:1, 29 minuta, 1 asistencija

LIGA ŠAMPIONA

Real - Šerif 1:2, 24 minuta

Ukupno: 89 minuta, 1 asistencija

Učinak Jovića ove sezone u reprezentaciji

PRIJATELJSKA

Katar - Srbija 0:4, 90 minuta, 1 gol

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Srbija - Luksemburg 4:1, 8 minuta, 1 asistencija

Irska - Srbija 1:1, 21 minut

Srbija - Azerbejdžan 3:1, 64 minuta

Ukupno: 183 minuta, 1 gol, 1 asistencija

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track