MUVAO DEVOJKU BEOGRADSKOG MAFIJAŠA, PA DOBIO METAK! Ljubimac Grobara, izbegao stampedo Torcide, a u ZATVORU završio zbog REKETA!
Foto: Printscreen YouTube

neponovljivi kempes

MUVAO DEVOJKU BEOGRADSKOG MAFIJAŠA, PA DOBIO METAK! Ljubimac Grobara, izbegao stampedo Torcide, a u ZATVORU završio zbog REKETA!

Fudbal -

Uzbudljiva životna priča velikog ljubimca navijača Partizana...

Kontroverzni srpski napadač, Milan Đurđević, starijim navijačima Partizana ostao je urezan u sećanju, a njegova životna priča je neverovatna.

Popularni srpski "Kempes" imao je izuzetno buran život i karijeru.

Jedni su ga obožavali, drugi ga nisu voleli, ali niko nije bio ravnodušan na njegovu pojavu.

Đurđević je rođen 1967. godine na Novom Beogradu, a fudbalsku karijeru zabočeo je u OFK Beogradu. Nakon sjajne sezone 1988/89., u kojoj je postigao 19 golova, prešao je u redove Partizana.

Zbog duge kose dobio je nadimak Kempes, po čuvenom Argentincu Mariju Kempesu. Navijači Partizana dobro pamte njegove golove protiv Seltika i Groningena. Đurđević je bio najzaslužniji za plasman crno-belih među najboljih osam ekipa u Kupu pobednika kupova. Naredne sezone se propisno ispromašivao protiv Intera u Kupu UEFA, ali iskupio se golovima proti Hajduka na Poljudu.

Đurđević je postigao dva gola protiv ljutog rivala te 1990. i samo dva minuta, pošto je drugi put zatresao mrežu, usledili su čuveni neredi na stadionu u Splitu. Torcida je uletela na teren i prekinula utakmicu. Igrači i članovi stručnog štaba Partizana jedva su uspeli da sačuvaju živu glavu. Najvatrenije pristalice Hajduka jurišale su ka gostima iz Beograda, koji su bili meta pobesnelih huligana.

U leto 1991 godine, dres crno-belog kluba iz Beograda, zamenio je onim iz Soluna, potpisavši za PAOK. U Grčkoj je odigrao dve vrlo dobre sezone, postigavši 17 golova na 45 zvaničnih mečeva, uz gol u velikom derbiju protiv Olimpijakosa.

Nakon toga prelazi u Panahaiki i njegova karijera polako kreće silaznom putanjom. Kasnije je imao epizodne uloge u Majorci, Leku, Perpinjanu...

Pucnjava u "Nani"

Đurđević je početkom devedesetih ranjen u jednoj pucnjavi u čuvenoj "Nani". Tada ga je navodno upucao Mirko Tomić Bosanac, poznati žestoki momak iz Zemuna. Razlog je bio prilično banalan. Pričalo se da je dugokosi centarfor "muvao" jednu devojku u lokalu i to se nije dopalo Bosancu. Kada je izašo napolje i seo na motor, poznati kriminalac ga je ranio u butinu. Bosanac je ubijen u obračunu kriminalnih klanova 200. godine.

Reketiranje u Grčkoj

Na stranice crne hronike Đurđević je ponovo dospeo 2012. godine. Uhapšen je u Solunu kao jedan od vođa kriminalne grupe koja se bavila iznudama, zelenašenjem i reketom. Policija je tada uhapsila 53 osobe, a procenjeno je da su ove kriminalne grupe od reketa i zelenašenja zaradile oko 44 miliona evra.

Kurir sport/Retro Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track