Čelsi lako sa Njukaslom

Premijer liga

Čelsi lako sa Njukaslom

Fudbal -
Vodeći gol za Čelsi postigao je Eden Azar u 22. minutu iz penala, a konačni rezultat postavio je Fernando Tores u završnici prvog poluvremena

Fudbaleri Čelsija pobedili su Njukasl sa 2:0 (2:0) u poslednjoj subotnjoj utakmici drugog kola Premijer lige. Vodeći gol za Čelsi postigao je Eden Azar u 22. minutu iz penala, a konačni rezultat postavio je Fernando Tores u završnici prvog poluvremena. Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za domaći tim.

Baš kao i na prethodne dve utakmice, Čelsi je do vođstva došao sa ‘bele tačke’ – Tores je predriblao jednog protivničkog igrača, Anita ga je potkačio i sudija Fil Daud opravdano je svirao penal. Kako je Lampard bio na klupi za rezerve, jedanaesterac je izveo Eden Azar i bio je precizan pogodivši donji desni ugao Krulovog gola.

Čelsi je kontrolisao zbivanja na terenu, a Njukasl nije imao nijednu ozbiljnu šansu. U nadoknadi prvog poluvremena odlučen je pobednik – Azar je petom odložio loptu za Toresa, koji sa ivice šesnaesterca pogađa gol za nedostižnih 2:0.

U nastavku je tim trenera Roberta di Matea, koji se sa maksimalnih devet bodova u Premijer ligi, sada priprema za petak i Superkup Evrope u kojem mu je rival Atletiko Madrid spustio tempo igre, Njukasl je dva puta mogao da smanji, ali je Petr Čeh oba puta zaustavio šut Dembe Be.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track