Donji Srem ne da presto

Superliga

Donji Srem ne da presto

Fudbal -
Javor zabeležio drugi trijumf. Spartak, OFK i Smederevo još nisu dali gol.

Odigrano je pet utakmica fudbalske Jelen Superlige. Donji Srem se zadržao na čelu tabele pošto je pogotkom sa penala u sudijskoj nadoknadi izbegao poraz na gostovanju kod Slobode u Užicu 2:2, dok pobednika, a ni golova nije bilo na utakmicama OFK Beograd – Hajduk i Rad – Smederevo završene bez golova.

Furiozan početak Javora, koji je na krilima petarde protiv Smedereva agresivno ušao i u meč sa Spartakom i već posle uvodnih 10 minuta obezbedio pobedu od 2:0 u trećem kolu Superlige. Ekipa Javora, je na debiju pred domaćom publikom pokazala da fantastična partija protiv Oklopnika u drugom kolu nije bila slučajnost niti loš dan Smedereva. Ubitačnim startom protiv Spartaka tim iz Ivanjice je na najlepši način proslavio veliki jubilej – 100. godišnjicu od osnivanja kluba.

Mreža gostiju iz Subotice se prvi put zatresla već posle manje od tri minuta igre, kada se Eliomar Silva najbolje snašao u gužvi posle ubacivanja sa desne strane i naterao Branimira Aleksića na kapitulaciju. Samo sedam minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, pošto je Ifeani Onjilov, bio brži od Aleksića, pa je golmanu Spartaka ostalo samo da skrivi jedanaesterac. Nikola Jakimovski je bio siguran egzekutor najstrože kazne, te su Ivanjičani u nastavku mogli da rutinski čuvaju prednost i upišu još jednu vrednu pobedu.

Dobar rezultat i za Donji Srem, koji može da bude zadovoljan ishodom susreta sa Slobodom na užičkom Begluku - 2:2. Pre svega jer je bod iščupao u sudijskoj nadoknadi. Slavko Marić je tada oborio strelca prvog gola za goste Ognjana Damnjanovića u kaznenom prostoru Slobode, pa je Miša Petković dobio priliku da sa kreča matira Dejana Rankovića za konačnih 2:2. Strelci za Slobodu su u 37. i 40. minutu bili Predrag Ranđelović i Duško Stajić, ali je Damnjanović, koji je postigao odlučujući pogodak i u susretu sa crno-belima, ponovo bio igrač odluke.

Mnogo manje uzbuđenja na mečevima koji su se igrali Beogradu, pošto su u susretima OFK – Hajduk i Rad - Smederevo mreže mirovale. Golova nije bilo.

Na Karaburmi su Romantičari imali blagu terensku inicijativu, ali nisu uspevali da prođu zgusnutu odbranu gostiju, koji su svoju šansu tražili iz kontri. Ipak, svaki put su zaustavljani faulovima još na sredini terena, i po cenu žutih kartona, pa prave šanse, one koje se ne bi smele promašiti, malobrojna publika na Omladinskom stadionu nije mogla da vidi.

Isti slučaj i na Banjici s tim da je Rad svoju dominaciju umalo materijalizovao u 41. minutu kada je Milan Mitrović zatresao stativu. Međutim, do je bilo sve od Građevinara, koji su prošle nedelje sa igračem manje dostojno parirali i remizirali sa Crvenom zvezdom da bi samo sedam dana kasnije morali da se zadovolje bodom i u duelu protiv mnogo slabijeg rivala. Vrućina je u nastavku meča uslovila znatno slabiji ritam utakmice, pa su gosti zatvorenom taktikom stigli do cilja i na svoj konto pripisali još jedan bod.

SUPERLIGA

3. kolo:

OFK Beograd - Hajduk Kula 0:0Sloboda - Donji Srem 2:2 (2:2)Javor – Spartak 2:0 (2:0)Rad – Smederevo 0:0Vojvodina - BSK 19.30Nedelja

Novi Pazar - Crvena zvezda 17.00

Partizan - Jagodina 19.00

Petak:Radnički Niš - Radnički 1923 1:1 (0:0)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track