SPREMANJE REDOVA MITROVIĆA ZA PORTUGALCE: Mitar je bio očajan kad je čuo da ne počinje, ali mu je PIKSI objasnio ulogu
Foto: www.fss.rs

džoker

SPREMANJE REDOVA MITROVIĆA ZA PORTUGALCE: Mitar je bio očajan kad je čuo da ne počinje, ali mu je PIKSI objasnio ulogu

Fudbal -

Miloš Drizić otkriva kako je Mitrogol prihvatio odluku selektora da bude rezerva, a potom odluči utakmicu

Aleksandar Mitrović bio je džoker u utakmici Srbije i Portugala. Najbolji strelac u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala ostao je na početku meča na klupi, što je bilo veliko iznenađenje za Portugalce. Miloš Drizić otkriva za Kurir kako se Dragan Stojković odlučio za takav potez.

Kako je Piksi spremio Mitrovića?

Aleksandar Mitrović
foto: www.fss.rs

- E, to treba znati. Pred utakmicu Piksi je održao sastanak sa Mitrovićem, objasnio mu je zašto mora da ostane za klupi. Nije Mitru bilo svejedno, ali je prihvatio odluku trenera. Piksi je izgleda neke stvari video unapred, predviđao šta može da se desi. Kada je uveo Mitrovića, a onda i Jovića, rekao sam da miriše na pobedu. Portugalci su ostali sa dva centarhalfa, a mi sa tri napadača. Mitar je na kraju ostao sam i zakucao loptu za pobedu i odlazak u Katar - jasan je Drizić.

Potom je Miloš Drizić povukao paralelu sa sezonom u Radničkom iz Niša kada je igran Kup UEFA.

Miloš Drizić
foto: Privatna Arhiva

- Ovo što je uradio Mitrović, kao rezerva... Identičan slučaj desio mi se u Nišu, na utakmici Radnički - Dandi junajted. Škoti su nas dobili 2:0, a mi u revanšu trebalo je da im damo tri komada. Trener Dušan Nenković je utakmicu počeo sa Radetom Radosavljevićem Ajkulom, dok je na klupi ostavio Aleksandra Panajotovića, koji je zbog toga bio ljut kao ris. U drugom poluvremenu Panajotović je ušao sa klupe dao dva gola, a treći za prolaz Đorđević. I ludnica u Nišu. Ali, za razliku od Piksija koji je mentalno pripremio Mitrovića, Nenković to nije uradio sa Panajotovićem - prisetio se Drizić.

Kurir sport/A. Radonić

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track