DUŠAN VLAHOVIĆ JE KAO BATISTUTA I TONI: Direktor Fjorentine PRVI PUT otkriva kako je Partizanu Ducu uzeo za SIĆU
Foto: Profimedia

diretore

DUŠAN VLAHOVIĆ JE KAO BATISTUTA I TONI: Direktor Fjorentine PRVI PUT otkriva kako je Partizanu Ducu uzeo za SIĆU

Fudbal -

Panteleo Korvino srećan što u je imao nos za trenutno jednog od najboljih fudbalera na svetu

Direktor Fjorentine Pantaleo Korvino otkrio je kako je Dušana Vlahovića, trenutno jednog od najtraženijih fudbalera u Evropi, za malo para doveo iz Partizana u Firencu.

Čuveni lovac na talente zaslužan je za mnoge velike transfere u italijanskom fudbalu. Upravo je Korvino pored Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića lansirao Stevana Jovetića, Luisa Murijela, Huana Vargasa, Adema Ljajića, Matiju Nastasića, Đovanija Simeonea, ranije Luku Tonija, Alberta Đilardina, Fabricija Mikolija, Mirka Vučinića. Havijera Ernesta Čevantona, Valerija Božinova, Pabla Osvalda, Gracijana Pelea...

Pantaleo Korvino
foto: Profimedia

U razgovoru za italijansku "Gazetu" Pantaleo Korvino otkriva kako je Partizanu za Dušana Vlahovića dao samo 1.500.000 evra. Smešna suma, s obzirom ako se zna da srpski napadač danas vredi najmanje 80.000.000 evra.

- Na istoku se osećam kao kod kuće. Pogotovo kad sam u Beogradu. Iz Crvene zvezde i Partizana sam uzeo gomilu finih igrača prethodnih godina. Kada sam se zaljubio u Nikolu Milenkovića, otkrio sam i tog momka koji je tada imao 17 godina. Dao sam ponudu za obojicu i doveo ih iako je klub zahtevao više - prisetio se Korvino.

Dušan Vlahović
foto: PA-EFE/Claudio Giovannin

Iako je bio maloletan Dušan Vlahović je 2018. bio na oku mnogih skauta, jakih evropskih klubova.

- Tada su oko na njega bacili Borusija Dortmund, Atalanta i još neki važni klubovi. Ali na kraju sam ja isterao svoje i ubedio sve strane da prihvate ponudu od 1.500.000 evra za momka koji čak nije ni mogao da dođe odmah kod nas.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Kada je Dušan Vlahović potpisivao ugovor sa Fjorentinom, prisutni su bili njegov otac Miloš i majka Gordana.

- Odlučujuću ulogu imali su njegovi roditelji sa kojima sam se sastao i pričao nekoliko puta pre nego što su prelomili. Sećam se da smo u hotelu "Me" u Milanu potpisali ugovor sa njegovim ocem i majkom. Ona mi je tada sa osmehom na licu rekla: ’Doveo si u Firencu novog Batistutu’. Ja sam joj odgovorio: ’Ipak se nadam da će biti novi Luka Toni’. Bio je to njen način da poželi sve najbolje i klubu, i svom sinu - objasnio je Korvino i nastavio:

- Vlahović na Batistutu liči po odlučnosti i hrabrosti pred golom. A na Tonija liči po osećaju za gol i realizatorskim kapacitetima. U svakom slučaju, on je čistokrvni golgeter koji se još fudbalski kompletira. I dalje je mnogo mlad i zato mislim da nema limite.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track