KURIR EKSKLUZIVNO DOŠAO DO ANTOLOGIJSKE FOTOGRAFIJE: Piksi kao dečak nije prošao probu u Partizanu na turniru u Padovi!
Foto: Marko Metlaš FSS

izvučeno iz arhive

KURIR EKSKLUZIVNO DOŠAO DO ANTOLOGIJSKE FOTOGRAFIJE: Piksi kao dečak nije prošao probu u Partizanu na turniru u Padovi!

Fudbal -

Zahvaljujući Gordonu Stojanoviću, dugogodišnjem članu Saveta u Omladinskoj školi crno-belih, konačno obelodanjeno Piksijevo rano putešestvije sa Partizanom

Zahvaljujući bogatoj arhivi dugogodišnjeg člana Saveta u Omladinskoj školi Partizana Gordona Stojanovića, Kurir je ekskluzivno došao u posed fotografije aktuelnog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija kada je kao 16-godišnji dečak bio na turniru u Padovi sa crno-belima, u dva navrata u periodu 1981-1982 godina! Na fotografiji se Piksi nalazi u donjem redu (treći sleva). On je jednom priznao da ga je Partizan prvi doveo u Beograd iz Niša i da je bio na probi u klubu iz Humske, ali nisu ga zadržali i tako napravili neverovatnu grešku. Ostalo je istorija, jer je Dragan Stojković postao Zvezdina peta zvezda i fudbalska legenda.

Dragan Stojković Piksi
foto: Kurir

Na pomenutoj fotografiji iz Padove u gornjem redu sleva su: golman Goran Gavrilović, bek Milan Đerić, Simpi Nikodijević iz Jagodine, Zoran Kraljević, Đoka Vasić, Željko Ćurčić, centarhalf Marjanović, Mikica Vitorović iz Železnika. U donjem redu su: drugi sleva golman Đorđe Komlenski, Dragan Stojković Piksi, Slobodan Krčmarević, Miloje Arsenijević Babura iz Leskovca i Ivica Šešlija.

Dragan Stojković Piksi je rođen 3. marta 1965. godine u Pasi Poljani kod Niša. U bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za niški Radnički, Crvenu zvezdu, Marselj, Veronu i japansku Nagoju, u kojoj je i započeo trenersku karijeru i osvojio titulu nacionalnog šampiona. Pre što je postao selektor i na veličanstven način odveo Srbiju direktno na Mundijal u Katar, trenirao je i kineski Gvangžu RiF. za reprezentaciju je odigrao 84 utakmice i dao 15 golova.

Inače, Gordon Stojanović je u Partizan lično doveo Đorđa Tomića, Alberta Nađa, Dragana Ćirića, Igora Duljaja...

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track